Μαραθώνας: Σε απόγνωση δεκάδες οικογένειες στο Κάτω Σούλι – Σοβαρά προβλήματα στην μεταφορά των μαθητών

Σε απόγνωση βρίσκονται από την αρχή της χρονιάς δεκάδες οικογένειες της ευρύτερης περιοχής του Κάτω Σουλίου του Δήμου Μαραθώνα, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων μεταφοράς των παιδιών τους από και προς τα σχολεία της περιοχής.

Σε ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ στην Βουλή προς τους  Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών αναφέρεται:

Ενώ τα σχολεία μετρούν ήδη ένα μήνα λειτουργίας, το ένα από τα δύο δρομολόγια που εξυπηρετούν δεκάδες παιδιά που φοιτούν στο Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο του Κάτω Σουλίου δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τρεις διαγωνισμοί, οι οποίοι όμως κρίθηκαν άγονοι.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η μεγάλη ταλαιπωρία γονιών και μαθητών (πολλοί από αυτούς μένουν χιλιόμετρα μακριά από το σχολείο), αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις η μη προσέλευση των μαθητών λόγω αδυναμίας των γονέων να τα μεταφέρουν στο σχολείο. Με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των γονέων εργάζονται και άρα είναι σχεδόν αδύνατον να απουσιάζουν από τη δουλειά τους το πρωί και το μεσημέρι, για να φέρνουν και να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο, σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής των καυσίμων και τη γενικότερη ακρίβεια που επικρατεί, η σχολική μεταφορά γίνεται αβάσταχτη για τους γονείς.

Με βάση όλα τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:

-Για την άμεση επίλυση του προβλήματος,
-Για τη μόνιμη επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών με ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, ασφαλές δίκτυο μεταφοράς των μαθητών, με μόνιμους και εξειδικευμένους οδηγούς – συνοδούς.

Οι Βουλευτές

Γκιόκας Γιάννης
Δελής Γιάννης
Κανέλλη Λιάνα
Κατσώτης Χρήστος
Μανωλάκου Διαμάντω
Παφίλης Θανάσης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.