Μαραθώνας: Σε ετοιμότητα ο Δήμος για το κύμα καύσωνα των επόμενων ημερών

Κύμα καύσωνα αναμένεται τις επόμενες ώρες στη χώρα μας και έτσι στον Δήμο Μαραθώνας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπισή του.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Τρίτης (22/6) ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες και εθελοντικές ομάδες του Δήμου να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιφυλακή για την αντιμετώπιση τυχών προβλημάτων που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων.

Αναλυτικά:

α. Το υπ. αρ. πρωτ. 3752/25-05-2018 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με θέμα «Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών.» (ΑΔΑ: ΩΞΧΦ465ΧΘ7-ΣΚΗ).

Δείτε ακόμα:  Προειδοποίηση Μαρουσάκης: Σήμερα η πιο επικίνδυνη μέρα του καύσωνα!

β. Το υπ’αρ.πρωτ. 8797/06-12-2019 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με θέμα:1η έκδοση Γενικού σχεδίου αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «Ιόλαος» (ΑΔΑ:ΩΠ8Α46ΜΤΛΒ-ΥΤΧ)

γ. Το υπ. αρ. πρωτ. 2876/12-04-2021 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.»

δ. Το υπ’αριθ.2500/22-06-2021 έγγραφο του Κ.Ε.Π.Π./Ε.Σ.Κ.Ε της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με συνημμένο το με A.A. 12/2021 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ.

Δείτε ακόμα:  Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία και οι Εθελοντικές Ομάδες του Δήμου Μαραθώνα

Με βάση τις προβλέψεις της ΕΜΥ όσον αφορά την εξέλιξη των καιρικών (σχετικό δ) καθώς και ότι προβλέπεται αυξημένη θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες και στην Αττική, παρακαλούμε όπως βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιφυλακή οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες σας, αίθουσες κλιματιζόμενων χώρων, καθώς και τυχόν εθελοντικές ομάδες των Δήμων.

Με εντολή του Δημάρχου Μαραθώνος κ. Στέργιου Τσίρκα και συντονισμό του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελου Κυπαρίσση οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι εθελοντικές ομάδες του Δήμου που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιφυλακή βάσει του σχεδιασμού του Δήμου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων.