Μαραθώνας: Σε κλίμα συγκίνησης η «2η Λαμπαδηδρομία Ιάσων 23» (φωτό)

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2/10 η «2η Λαμπαδηδρομία ΙΑΣΩΝ 23», αφιερωμένη στην μνήμη του αδικοχαμένου Ιάσωνα Λαλαούνη, του οποίου η οικογένεια έδωσε ζωή σε 7 συνανθρώπους μας με την δωρεά των οργάνων του.

Η Λαμπαδηδρομία διοργανώθηκε από την Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών & Μεταμοσχευμένων σε συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνος, το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Κρατώντας την «Δάδα Ζωής», έμπνευση και δημιούργημα της Α.Ο.Ν.Μ. αθλητές, μεταμοσχευμένοι, μικρά παιδιά και απλός κόσμος έτρεξαν κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής μεταφέροντας παντού το μήνυμα της ευγενούς ιδέας της δωρεάς οργάνων, πράξη ύψιστης μορφής εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού, καθώς και βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης.

Η Λαμπαδηδρομία κατέληξε με την συνοδεία συλλόγων του Δήμου μας στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου όπου οι κορυφαίοι αθλητές Σήφης Τζουγανάκης και Ντενίζ Δημάκη παρέδωσαν τη «Δάδα Ζωής» στην Δημοτική Αρχή του Μαραθώνα για να τοποθετηθεί σε ειδική προθήκη στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.