Μαραθώνας: Το Σάββατο φοράμε τα μπλουζάκια της “Οδού Καρδιάς” και βαδίζουμε όλοι μαζί για την υγεία μας!

Το Σάββατο, 1 Ιουνίου, στις 18:30, δίνουμε το ραντεβού της… καρδιάς μας, στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, για μια ξεχωριστή εκδήλωση! Το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας καλεί όλες και όλους να φορέσουμε τα μπλουζάκια που θα μας δωρίσει και να περπατήσουμε μαζί με τον αντιπρόεδρο του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ, καθηγητή Κωνσταντίνο Τούτουζα, από το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, έως το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ένταξης της άσκησης του περπατήματος στην καθημερινή μας ζωή.

Με μήνυμα: «ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΜΑΖΙ. ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ. ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ», η “ΟΔΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ” είναι μια δράση με στόχο να ενημερώσει επιστημονικά το κοινό για τα σπουδαία οφέλη της συστηματικής άσκησης, που είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων, αλλά και, γενικότερα, διατήρησης της καλής υγείας.

Το περπάτημα είναι ο πιο εύκολος και απλός τρόπος άσκησης, είναι κατάλληλο, πρακτικώς, για όλους και δεν απαιτεί κάποιο ιδιαίτερο εξοπλισμό ή χώρο.

Το Σάββατο, 1 Ιουνίου, στις 18:30, λοιπόν, βάζουμε το περπάτημα στη ζωή μας, με Αφετηρία το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου έως το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, σε μια δράση του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ,σε συνεργασία με το Δήμο Μαραθώνος.

Τη δράση “ΟΔΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ” στηρίζουν οι σύλλογοι:

Απόδραση
Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος “Τύμβος”
Επιμορφωτικός Σύλλογος ΘΕΜΙΣ
Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Οικιστών Δικαστών & Εισαγγελέων
Μαραθώνια Μονοπάτια
Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βαρνάβα
Σύλλογος Γυναικών Γραμματικού
Σύλλογος Γυναικών Μαραθώνα
Σύλλογος Ρουμελιωτών Βορειοανατολικής Αττικής
Τελμησσός

Μαζί μας, το Σάββατο, θα είναι και η μασκότ ΕΛ.Ι.ΚΑΡΔΟΥΛΗΣ, μία τεράστια χνουδωτή κόκκινη καρδιά, για να βγάλει πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες με μικρούς και μεγάλους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.