Μαραθώνας: Τσόκο, η αδέσποτη που έγινε βασίλισσα! (φωτό)

Η ιστορία της Τσόκο μοιάζει με τη Σταχτοπούτα. Ζούσε αδέσποτη στον Μαραθώνα, την έβλεπα συχνά να τριγυρίζει μεταξύ ενός φούρνου και ενός σούπερ μάρκετ, ψάχνοντας για τροφή. Ηταν πανέμορφη, μ’ ένα γλυκό καφέ χρώμα, απ’ όπου πήρε και το όνομά της. Κάποια στιγμή, όμως, η Τσόκο κόλλησε ψώρα και Καλαζάρ.

Ευτυχώς, τη φρόντισαν (γιατρό, χάπια κτλ) η Λένα, που εργάζεται στον φούρνο, και η αδελφή της, οπότε η Τσόκο ξανάγινε το όμορφο σκυλί που ήταν και πριν. Την έστειλαν, όμως, στο ζωοφιλικό σωματείο του Μαραθώνα, για να μην ξαναπάθει τα ίδια. Εμεινε, λοιπόν, σε πανσιόν για ένα χρόνο, μέχρι που οι εθελοντές της «Κοίτης» -έτσι λέγεται το σωματείο- έμαθαν ότι ένα ζευγάρι έψαχνε να υιοθετήσει ένα σκυλί. Τους έστειλαν φωτογραφίες της Τσόκο, ξετρελάθηκαν και την υιοθέτησαν!

Δείτε ακόμα:  Το πρόγραμμα της Μαραθώνιας Πορείας: Στάσεις σε Νέα Μάκρη, Ραφήνα, Πικέρμι & Παλλήνη - Οδηγίες προς τους μαραθωνοδρόμους

Σήμερα η Φιόνα -έτσι την… ξαναβάφτισαν- ζει ευτυχισμένη σ’ ένα θαυμάσιο σπίτι στον Νέο Βουτζά, μαζί με τον Δία, τον άλλο σκύλο της οικογένειας, με τον οποίο τα πάει περίφημα. Ο Γιώργος κι η Αννα, οι νέοι «γονείς» της Φιόνας, τη λατρεύουν -και τους λατρεύει κι αυτή!

Φιόνα και Δίας στην αγκαλιά του Γιώργου

efsyn.gr