“Μαρία Τσάλλα”: Ποια ήταν η αποστολή της Ρωσίδας στην Ελλάδα – Κοιμισμένη πράκτορας ή “κόκκινο σπουργίτι”;

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της ΕΥΠ ότι μια Ρωσίδα κατάσκοπος ζούσε και εργαζόταν στο Παγκράτι ως… η κοπέλα της διπλανής πόρτας, χωρίς να γίνει αντιληπτή από κανέναν.

Η 32χρονη Ιρίνα Σμίρεβα φέρεται να ήρθε στην Ελλάδα το 2018, αποκτώντας το όνομα και τα στοιχεία ενός νεκρού μωρού με καταγωγή από την Εύβοια. Μετονομάστηκε σε “Μαρία Τσάλλα”, της Αναστασίας Τ. και αγνώστου πατρός, με ημερομηνία γέννησης στις 9 Δεκεμβρίου του 1991.

Μάλιστα, εγγράφηκε και ως δημότης Δήμου Αλιβερίου, με τη βοήθεια γνωστού ζευγαριού της περιοχής, οι οποίοι για άγνωστο λόγο δήλωσαν ότι την ξέρουν και ότι έμενε μαζί τους. Με τη βοήθεια δικηγόρων, απέκτησε τα κατάλληλα έγγραφα και εξέδωσε μάλιστα και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Στο Παγκράτι, σε συνεργάτες, φίλους, γείτονες και σπιτονοικοκύρηδες παρουσιάστηκε ως παιδί ομογενών από τη Μόσχα, δεν μιλούσε πολύ καλά ελληνικά, αλλά χειριζόταν άπταιστα άλλες 4 γλώσσες: ιταλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά.

Επί 5 χρόνια ζούσε στην περιοχή, διατηρούσε επιχείρηση με πλεκτά και νήματα, απασχολούσε υπάλληλο, ασχολιόταν με τη φωτογραφία, ταξίδευε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και… ετοιμαζόταν για γάμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η “Μαρία Τσάλλα” είχε συνάψει ερωτική σχέση με Έλληνα, ιδιοκτήτη φροντιστηρίου ξένων γλωσσών, ο οποίος δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό. Μάλιστα, όπως είπε στην ΕΥΠ, σοκαρίστηκε όταν η σύντροφός του εξαφανίστηκε, καθώς σχεδίαζαν τον γάμο τους…

Τι δουλειά είχε στην Ελλάδα η Ρωσίδα κατάσκοπος

Πλέον, στο μικροσκόπιο μπαίνει ο λόγος της δραστηριοποίησης της Ιρίνα στην Ελλάδα. Οι Αρχές εντόπισαν στο σπίτι και στο μαγαζί της το λάπτοπ της και άλλα προσωπικά αντικείμενα, τα οποία εξετάζουν ενδελεχώς για περαιτέρω στοιχεία.

Όπως λένε, έφυγε άρον άρον από την Ελλάδα, αφού οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες θορυβήθηκαν από το “ξεσκέπασμα” του συζύγου της στη Βραζιλία, αλλά και από την αποκάλυψη κι άλλης συνεργάτιδας στη Σλοβενία, και έτσι την ανακάλεσαν, διακόπτοντας την αποστολή της.

Λέγεται ότι η “Τσάλλα” έφυγε τόσο βιαστικά, που άφησε ακόμα και τη γάτα της στο σπίτι…

Οι λόγοι δραστηριοποίησής της στην Ελλάδα μπορούν να αναζητηθούν στο πλαίσιο της συνολικής λειτουργίας των “illegals”. Οι κατάσκοποι αυτοί προετοιμάζονται για πολλά χρόνια, κάτι που δεν αποκλείεται στην περίπτωση της Ιρίνα.

Σύμφωνα με τον Alpha, εικάζεται ότι η ίδια βρισκόταν στο στάδιο της προετοιμασίας της στην Ελλάδα, στη δημιουργία δηλαδή μιας ταυτότητας και ενός… πρότερου έντιμου βίου, ώστε στη συνέχεια να της ανατεθούν αποστολές σε άλλες χώρες της ΕΕ και της Δύσης.

Μια άλλη υπόθεση είναι ότι η Ρωσίδα είχε μια συγκεκριμένη αποστολή να φέρει εις πέρας. Λόγω του γεγονότος ότι δεν έχει παρατηρηθεί η συναστροφή της με εξέχοντα πρόσωπα της πολιτικής, οικονομικής και επιχειρηματικής σκηνής, ίσως ήταν αυτή που αναζητούσε “ορφανές” ταυτότητες για άλλα μέλη της ρωσικής κατασκοπείας.

Σύμφωνα με το Star, η γυναίκα αυτή έδινε όνομα και οντότητα στα “πιόνια” που “έσπερναν” οι Ρώσοι στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τον περασμένο Ιανουάριο, όμως, η ΕΥΠ την εντόπισε όταν ανακάλυψε μια… περίεργη δραστηριότητα ξένων δυνάμεων, γύρω από ονόματα ανθρώπων που είχαν πεθάνει. Έτσι, ίσως η αποστολή της να προδόθηκε και να “κάηκε” η ταυτότητά της…

Τα ταξίδια και η “κοιμισμένη πράκτορας”

Ωστόσο, όπως αναφέρει το δελτίο ειδήσεων του OPEN, οι Αρχές εστιάζουν την προσοχή τους στα πέντε ταξίδια τα οποία έκανε από το 2018 που έφτασε στην Ελλάδα. Επρόκειτο για τρία ταξίδια στο εξωτερικό και δύο στο εσωτερικό, που θεωρείται ότι σχετίζονται με τη δράση της κατασκόπου.

Σύμφωνα με τον Alpha, η “Μαρία Τσάλλα” ταξίδεψε στην Αλεξανδρούπολη και τη Λάρισα, δύο πόλεις με ιδιαίτερη σημασία για τις ΗΠΑ, αφού υποδέχονται ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Εικάζεται ότι εκμεταλλευόμενη την ιδιότητά της ως φωτογράφου, επιχείρησε να προσεγγίσει τέτοιες τοποθεσίες και να αντλήσει πληροφορίες…

Δεν αποκλείεται, πάντως, και η περίπτωση της “κοιμισμένης πράκτορα”. Οι “κοιμισμένοι πράκτορες” δρουν ανενόχλητοι και μυστικά, ζουν κανονικά χωρίς κάποιο ιδιαίτερο σκοπό, περιμένοντας υπομονετικά την αποστολή που θα τους “αφυπνίσει”. Χτίζουν μια κανονική ζωή, αναμένοντας τη στιγμή που θα ενεργοποιηθούν από την υπηρεσία τους.

Άλλωστε, η αποστολή ενός κατασκόπου δεν εστιάζεται μόνο στην άντληση πληροφοριών και στη συναστροφή με πρόσωπα-κλειδιά. Οι πράκτορες αυτοί έχουν, σύμφωνα με τις αρμόδιες πηγές, έναν πολυδιάστατο και κομβικό ρόλο. Συλλέγουν πληροφορίες, δημιουργούν δίκτυο πηγών και έχουν την ικανότητα να χειραγωγούν άτομα αλλά και να στοχεύουν στο κομμάτι της προπογάνδας, πράγμα το οποίο έχουν εκπαιδευτεί να κάνουν.

Πολλές φορές, έχουν αποστολή με βάθος ακόμα και… 25 χρόνια, προσπαθώντας να περάσουν την προπαγάνδα τους, με στόχο τον επηρεασμό, τη διαστρέβλωση, ακόμα και τη διάβρωση της κοινωνίας στην οποία ζουν.

thetoc.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.