Μαρκόπουλο: Η αδιαφορία παραλίγο να φέρει τραυματισμούς μαθητών (φωτό)

Τα χρόνια κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία και η αδιαφορία των αρμοδίων οδήγησε σε παρ’ ολίγο τραυματισμό μικρών μαθητών σε δημοτικό σχολείο της περιοχής του Μαρκόπουλου.

Οι γονείς καταγγέλλουν τον δήμο για ολιγωρία μεταφέροντάς μια εικόνα ενός εντελώς ακατάλληλου σχολικού περιβάλλοντος.

Την περασμένη εβδομάδα, την ώρα που οι 25 μαθητές της Γ’ Δημοτικού έκαναν μάθημα, αποκολλήθηκε από το ταβάνι, μία μεγάλη ράβδος φωτιστικού, η οποία πέρασε ξυστά από τα θρανία των μαθητών και με εκκωφαντικό θόρυβο θρυμματίστηκε στο πάτωμα, σκορπίζοντας παντού γυαλιά.

Δείτε ακόμα:  Εξαφάνιση 19χρονης στο Κορωπί: Πού στρέφονται οι έρευνες - Σημαντικές μαρτυρίες

«Από τύχη δεν τσάκισε τα παιδιά» λένε ανάστατοι γονείς, ενώ δύο μέρες μετά, αυτή τη φορά στην έκτη τάξη, έπεσαν πάνω σε δύο μαθήτριες κομμάτια μονωτικού υλικού, το οποίο εδώ και μέρες βρίσκεται εκτεθειμένο ύστερα από εργασίες στο ταβάνι του σχολείου, που έμειναν στη μέση.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι γονείς δεν ενημερώθηκαν σχετικά από τη διεύθυνση του σχολείου, με τις πληροφορίες να έρχονται από τους ίδιους τους μαθητές, οι οποίοι καλούνται να κάνουν μάθημα μέσα σε κακοφωτισμένες και σκονισμένες αίθουσες που θυμίζουν γιαπί, όπως μας μεταφέρουν οι γονείς.

Δείτε ακόμα:  Ιδιοκτήτης γηροκομείου: Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος που αποθέωνε την 3η ηλικία

«Ο σοβάς από το ταβάνι στις αίθουσες του πάνω ορόφου, όπου λειτουργούν οι επτά από τις δέκα αίθουσες του σχολείου, έχει ξηλωθεί και έχει μείνει εκτεθειμένο το μονωτικό υλικό. Ενα υλικό μουχλιασμένο του οποίου κομμάτια και σκόνη πέφτουν συνεχώς πάνω στα παιδιά» λέει μητέρα μαθητών.

Οπως καταγγέλλουν οι γονείς, η δημοτική αρχή είναι ενήμερη ήδη από τον περασμένο χρόνο, όταν πρωτοεμφανίστηκε το πρόβλημα και κομμάτια σοβά άρχισαν να πέφτουν μέσα στις αίθουσες, με τον δήμαρχο να δεσμεύεται τόσο εγγράφως όσο και προφορικά ότι θα αποκαταστήσει τη ζημιά, με τον χρονικό ορίζοντα να μετακινείται συνεχώς προς το άγνωστο μέλλον.

Δείτε ακόμα:  Παλλήνη: Βίλα Λεβίδη - Η ιστορία του «πύργου με τα 70 δωμάτια» (φωτό)

efsyn.gr