Μαρκόπουλο: Παρεμβάσεις ουσίας στην εκδήλωση για την ίδρυση Νοσοκομείου στα Μεσόγεια

Σημαντικά στοιχεία τα οποία οδηγούν αβίαστα πλέον στο συμπέρασμα της αναγκαιότητας δημιουργίας Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική κατατέθηκαν στη διάρκεια της σχετικής εκδήλωσης η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (17/4) στο Μαρκόπουλο.

Όλοι όσοι μίλησαν ενώπιον των 200 περίπου πολιτών, δεν παρέλειψαν να αναφερθούν σε όσα συνηγορούν για την ευόδωση της προσπάθειας αλλά και την υποχρέωση της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης να σταθούν στο πλευρό των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών και της υγείας τους.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, Κώστας Αλλαγιάννης αναφερόμενος μάλιστα και στο ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης για την αναγκαιότητα ίδρυσης του νοσοκομείου.

Ο αρχειονόμος και μελετητής της νεότερης ιστορίας της περιοχής, Δημήτρης Νικολάου τόνισε ότι «ενωμένοι ζητάμε το αυτονόητο» και προχώρησε σε μία ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή στα Μεσόγεια η οποία κατέδειξε τη σχέση με την κεντρική εξουσία του κράτους των Αθηνών.

Ο οινοποιός Τάσος Νικολακόπουλος, ανέγνωσε την ιδρυτική διακήρυξη των πολιτών για την ίδρυση του Νοσοκομείου εστιάζοντας στην εκρηκτική αύξηση του πληθυσμού των Μεσογείων και καταλήγοντας ότι η δημιουργία του «δεν αποτελεί αίτημα αλλά επιτακτική ανάγκη».

Ο οδοντίατρος και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μαρκοπούλου, Βαγγέλης Δημητρίου απαρίθμησε χαρακτηριστικά παραδείγματα προβλημάτων υγείας που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν πολίτες και τη μάχη με τον χρόνο για τη σωτηρία τους.

Ο επιχειρηματίας και διαχειριστής της ομάδας «ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», Λεωνίδας Κρητικός υπογράμμισε ότι «η ζωή μας εξαρτάται από την τύχη και τον Θεό στα σοβαρά περιστατικά υγείας» συμπληρώνοντας ότι «ότι το Γενικό Νοσοκομείο Μεσογείων αποτελεί αναγκαιότητα για εμάς και τα παιδιά μας» και ευχόμενος αυτό «να το προλάβουμε και εμείς εκτός από τα παιδιά και τα εγγόνια μας».

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρέμβαση του διοικητικού προϊσταμένου του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου, Χρήστου Γιαννάκη ο οποίος υπογράμμισε ότι η κίνηση των πολιτών αποκτά ξεχωριστή αξία αφού «ξεκίνησε από κάτω προς τα πάνω».

Πρόσθεσε ότι «χάθηκαν πολλές ευκαιρίας στο παρελθόν, κυρίως δε στην περίοδο 2000 – 2004, ενώ εστίασε στο λειτουργικό κομμάτι ενός νοσοκομείου διευκρινίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να καλυφθεί από τη μεταφορά προσωπικού ενός κεντρικού νοσοκομείου ή κλινικών του οι οποίες ασφυκτιούν σε κάποιο από αυτά.

Επιπροσθέτως, ο κ. Γιαννάκης επεσήμανε ότι με τη δημιουργία ενός νοσοκομείου στην ευρύτερη περιοχή, τα Κέντρα Υγείας Θα αναβαθμιστούν αφού θα υπάρχει ένα σημείο αναφοράς με στόχο την πρόληψη.

Κλείνοντας την αρχική τοποθέτηση των ομιλητών, η δημοσιογράφος και δημοτική σύμβουλος Μαρκοπούλου, Φωτεινή Νάσσου αναφέρθηκε στα όσα προκύπτουν από την ενδελεχή και έγκυρη δημοσιογραφική έρευνα σχετικά με την αναγκαιότητα δημιουργίας του νοσοκομείου και έχουν να κάνουν με την υπερσυγκέντρωση νοπσηλευτικών ιδρυμάτων στους λίγους κεντρικούς οδικούς άξονες της πρωτεύουσας.

Παράλληλα δε εστίασε στο γεγονός ότι οι μέχρι σήμερα ηγεσίες του υπουργείου Υγείας δεν είδαν ποτέ με θετικό μάτι τη δημιουργία ενός νοσοκομείου στην περιοχή των Μεσογείων συμπληρώνοντας ότι οι μέχρι σήμερα υποσχέσεις των κυβερνήσεων ήταν αόριστες.

Στην εκδήλωση παρενέβη μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ανατ. Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου ο οποίος επίσης διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένοι θέμα συζητείται επί 30 χρόνια, «όμως επί 30 χρόνια δεν πραγματοποιείται».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο γεγονός ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί 12.000 υπογραφές για την ικανοποίηση του αιτήματος που πλέον καθίσταται παλλαϊκό προσθέτοντας με νόημα ότι αυτός ο αριθμός είναι καλύτερος από τοι μηδέν.

Ο κ. Οικονόμου κατέληξε λέγοντας πως περιμένει «ο πρωθυπουργός να υλοποιήσει την προεκλογική υπόσχεσή του» και έκανε σαφές ότι όλοι «πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Ο περιφερειακός σύμβουλος Ανατ. Αττικής και τ. δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης, από την πλευρά του ανέφερε ότι το θέμα έχει τεθεί και από τον ίδιο στο περιφερειακό συμβούλιο επανειλημμένα και όλοι πλέον αναμένουν τις σχετικές μελέτες από την περιφέρεια Αττικής οι οποίες όμως ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει.

Ο κ. Μεθενίτης αναφέρθηκε στη δική του προσωπική εμπειρία με την περιπέτεια της υγείας της πρόσφατα αποβιώσασας πλέον μητέρα του όταν η ζωή της κινδύνευσε σοβαρά κατά τη μεταφορά της σε νοσοκομείο της Αθήνας. Και κατέληξε: «Να κατανοήσουμε όλοι ότι το σημαντικό δεν είναι το πού και το πώς θα γίνει το Νοσοκομείο αλλά το λειτουργικό κομμάτι του.

Στη συνέχεια παρενέβησαν και πολλοί πολίτες προάγοντας έτσι έναν γόνιμο διάλογο ο οποίος οδήγησε σε εξαιρετικά χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία ωφέλησαν όλους όσοι έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση.

notioanatolika.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.