Μάρκου Vs Ραφτοπούλου: Βγήκαν τα “μαχαίρια” για τον οδικό φωτισμό!!!

Άστραψαν και βρόντηξαν οι δύο μεγάλες παρατάξεις του Δήμου Αρτέμιδας-Σπάτων μετά την ψηφοφορία για τον οδικό φωτισμό.

Από τη μια μεριά ο Δήμαρχος Δημήτρης Μάρκου που μιλάει για… “μικροπολιτικές σκοπιμότητες” κι ότι “κάποιοι προτίμησαν τα σκοτάδια”, κι από την άλλη η Άννα Ραφτοπούλου που αναφέρεται για “κακοδιαχείριση του Δημάρχου”, ενώ κατηγορεί την δημοτική αρχή ότι “χρέωσε εν μέσω κρίσης με 7.500.000,00€ τους δημότες”

Διαβάστε και τις δύο απόψεις, όπως και ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι Αρτέμιδας-Σπάτων ψήφισαν “ναι” στην πρόταση, και ποιοι “όχι”…

Δημήτρης Μάρκου: Κάποιοι προτίμησαν τα “σκοτάδια” για μικροπολιτικές σκοπιμότητες

Ευχαριστώ όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους που υπερψήφισαν την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου μας με νέα φωτιστικά τεχνολογίας led και λειτουργιών smart city.
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ Led ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ και δυνατότητα αυτοματοποίησής του με εφαρμογές της έξυπνης πόλης (smart cities) μέσα από την οποία θα παρέχονται μια σειρά από έξυπνες εφαρμογές για τους δημότες όλης της πόλης όπως: σύστημα τηλεελέγχου – τηλεδιαχείρισης – ελέγχου ενέργειας, smart parking μέσω mobile app, σημεία ελεύθερης πρόσβασης wifi για δημότες / επιχειρήσεις.

Με ευθύνη απέναντι στους δημότες μας προχωράμε στην κατασκευή ενός μεγάλου και αναγκαίου έργου, με σημαντικό θετικό ενεργειακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα, χωρίς να στοιχίσει ούτε ένα ευρώ στους δημότες μας. Προβλέπεται η επίτευξη συνολικής εξοικονόμησης ενέργειας τουλάχιστον 72%, ενώ το συμβατικό αντάλλαγμα (δαπάνη Δήμου) θα καλύπτεται πλήρως από το ποσό εξοικονόμησης της ενεργειακής κατανάλωσης, μέσω των Ανταποδοτικών Τελών Ηλεκτροφωτισμού.

Δείτε ακόμα:  Τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι της Ραφήνας έως την Τετάρτη 19 Αυγούστου

Μέσα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση, εξασφαλίζεται η εγγυημένη εξοικονόμηση ενέργειας ύψους 72%, με την εγκατάσταση 11.500 φωτιστικών τύπου LED και όφελος 12ετίας για τον Δήμο, που μπορεί να ανέρχεται ακόμη και στο ποσό των 3 εκατομμυρίων Ευρώ!

Η υλοποίηση του παραπάνω έργου πρόκειται να βελτιώσει κατακόρυφα τον Φωτισμό, την καθημερινότητα αλλά και το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας σε Σπάτα και Αρτέμιδα, χωρίς την πολυήμερη ταλαιπωρία για την αποκατάσταση μιας βλάβης ή μιας καμμένης λάμπας, ενώ ενδεχομένως να υπάρξει και μείωση δημοτικών τελών.

Η υποχρέωση για την ορθή λειτουργία του δικτύου, συμπεριλαμβανομένης της συντήρησης και του συνόλου των σχετιζόμενων με αυτή δαπανών βαραίνει εξ ολοκλήρου τον ανάδοχο.

Με σταθερά βήματα και γνώμονα την αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής, Στοχεύουμε σε έναν Δήμο σύγχρονο για το παρόν και το μέλλον.
Όσον αφορά την παράταξη της κας Ραφτοπούλου και του κου Δάρδαλη που τελικά αρέσκονται στα ραντεβού στα τυφλά, και ΔΕΝ ψήφισαν την αναβάθμιση αυτή και το μεγάλο έργο του ηλεκτροφωτισμού, λυπούμαστε..Κάποιοι προτίμησαν τα “σκοτάδια” για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Όσον αφορά την παράταξη της κας Ραφτοπούλου και του κου Δάρδαλη που τελικά αρέσκονται στα ραντεβού στα τυφλά, και ΔΕΝ ψήφισαν την αναβάθμιση αυτή και το μεγάλο έργο του ηλεκτροφωτισμού τους ενημερώνουμε ότι Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ. Η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΝΤΡΟΠΗ!!! ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΣΑΣ

Δείτε ακόμα:  Επιβεβαίωση του irafina.gr - Κανένα κρούσμα κορονοϊού σε δομή φιλοξενίας στη Νέα Μάκρη

Άννα Ραφτοπούλου: Η παράταξη του κ. Μάρκου, χρέωσε εν μέσω κρίσης με 7.500.000,00€ τους δημότες

Απογείωσε την κακοδιοίκηση και την κοινωνική αναλγησία της η παράταξη του κ. Μάρκου, χρεώνοντας εν μέσω κρίσης με χρέος 7,5 εκατομμύρια τους δημότες και παραχωρώντας τους μισθούς των εργαζομένων και τα δημοτικά τέλη σε ιδιώτες εργολάβους για να κάνει ένα έργο που δεν γνωρίζει την αξία του.
Μιλάμε για την αντικατάσταση των λαμπτήρων οδοφωτισμού με led που όλοι γνωρίζουμε ότι προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι και 80% και εμείς πρώτοι το έχουμε βάλει στο προεκλογικό μας πρόγραμμα.

Ο κ. Μάρκου όμως προτίμησε αυτήν την εξοικονόμηση να την πάρει από τους δημότες και να την δώσει στους ιδιώτες εργολάβους δεσμεύοντας χρέος 7,5 εκατομμύρια ευρώ.
Η κακοδιοίκηση του κ. Μάρκου που επί έξι χρόνια έχει αφήσει τον δήμο στα σκοτάδια, έφτασε μάλιστα στο σημείο να δημιουργήσει το παραπάνω χρέος στους δημότες χωρίς να έχει μελέτη στα χέρια του και χωρίς να γνωρίζει ποια είναι η αξία του έργου που θα κάνει.

Δείτε ακόμα:  Μαραθώνας: Άρχισαν τα δύσκολα...

Ο κ. Μάρκου προσπάθησε για μια φορά να αποπροσανατολίσει την συζήτηση μιλώντας για το όφελος των λαμπτήρων led. Η συζήτηση όμως δεν ήταν για την τεχνολογία που θα χρησιμοποιήσουμε, αλλά ποιος θα επωμιστεί το έργο. Και εκεί η θέση του κ. Μάρκου ήταν ξεκάθαρη. Να το επωμιστούν οι δημότες και να το πληρώσουν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Συνοδοιπόροι στο μεγάλο κόλπο και οι δήθεν υπερασπιστές του λαού και των βιοπαλεστών οι παρατάξεις …. που αδιαμαρτύρητα δέχτηκαν και να υποθηκεύσουν τους μισθούς των εργαζομένων από τα ανταποδοτικά τέλη και να χρεώσουμε με 7,5 εκατομμύρια ευρώ τους δημότες του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος.
Οι δημοτικοί Σύμβουλοι της ΑΝΑΣΣΑ συνεπείς στις δεσμεύσεις τους και στην υπεράσπιση των δημοτών, αρνήθηκαν να ψηφίσουν το χρέος των 7,5 εκατομμύριων ευρώ και πρότειναν να γίνει πρώτα φωτοτεχνική μελέτη και μελέτη βιωσιμότητας και στην συνέχεια να πάρει δάνειο ο δήμος από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που θα οδηγήσει σε απόσβεση στα 3,5 χρόνια και στην συνέχεια σε μείωση των τελών κατά 72%.Άννα Ραφτοπούλου
Δημοτική Σύμβουλος Σπάτων-Αρτέμιδος
Επικεφαλής της Παράταξης ΑΝΑΣΣΑ

Αναλυτικά η ψηφοφορία: