Μαρουσάκης: Από ποιες περιοχές της Ελλάδας θα περάσει ο μεσογειακός κυκλώνας

Τα τελευταία δεδομένα για τον μεσογειακό κυκλώνα που θα κινηθεί προς την Ελλάδα. Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Με ήπιο καιρό θα διεξαχθούν σήμερα 28η Οκτωβρίου οι παρελάσεις με λίγες βροχές στα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας μας. Ο καιρός μπορεί για σήμερα να μην παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως υπάρχει ανησυχία για τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα για την εξέλιξη του Μεσογειακού κυκλώνα που έχει σχηματιστεί νότια της Ιταλίας. Ο μεσογειακός κυκλώνας, που προκαλεί ήδη σοβαρά προβλήματα στην περιοχή της Σικελίας, θα κινηθεί προς την χώρα μας όπως δείχνουν τα προγνωστικά δεδομένα.

Δείτε ακόμα:  Από επιπλοκές οξείας αμυγδαλίτιδας πέθανε ο 13χρονος στον ύπνο του -Τι δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη αυτό το βαρομετρικό χαμηλό, που προσπαθεί να πάρει τροπικά χαρακτηριστικά, θα ψάξει να βρει διέξοδο προκειμένου να εκτονωθεί προς τα ανατολικά. Αυτό σημαίνει ότι θα ακολουθήσει μια τροχιά προς την Ελλάδα. Αν και όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος του Open η πορεία του είναι δύσκολο να προβλεφθεί με ακρίβεια τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα δείχνουν ότι θα περάσει αρχικά από το Ιόνιο – και κυρίως το κεντρικό και νότιο- τα νότια παράλια της Πελοποννήσου και θα εκτονωθεί στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Αυτό σημαίνει ότι σ’ αυτές τις περιοχές αναμένονται ισχυρές βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες με τους κατοίκους να πρέπει να δείξουν προσοχή τις επόμενες μέρες και κυρίως Κυριακή και Δευτέρα.

Δείτε ακόμα:  ΕΟΔΥ: Πού θα γίνονται δωρεάν rapid test την Κυριακή

Όταν αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα περάσει την Τρίτη θα έχουμε μια βελτίωση του καιρού αλλά πρόσκαιρη καθώς από Τετάρτη αναμένεται νέα επιδείνωση από τα βορειοδυτικά και πάλι με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Δείτε αναλυτικά:

ieidiseis.gr