Μαρουσάκης: Χιόνια και στην Αττική – Με διάρκεια η βαρυχειμωνιά που έρχεται

Το πολικό ψύχος που έρχεται στη χώρα μας θα διαρκέσει αρκετές μέρες και θα δώσει χιόνια ακόμα και μέσα στις πόλεις της νότιας ηπειρωτικής χώρας και στο Αιγαίο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ποια είναι τα τελευταία δεδομένα.

Περισσότερα δεδομένα για το κύμα ψύχους που έρχεται στη χώρα μας από τα βόρεια και θα ρίξει κατακόρυφα τον υδράργυρο από το Σαββατοκύριακο έχουν κάθε μέρα που περνά οι μετεωρολόγοι και πλέον μιλούν με μεγάλη ασφάλεια για τα φαινόμενα που θα επικρατήσουν.

Δείτε ακόμα:  Νέες αποκαλύψεις σοκ σχετικά με τον θάνατο της 37χρονης εγκύου – Τι λέει ο σύζυγος της (βίντεο)

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη η βαρυχειμωνιά θα ξεκινήσει από το Σαββατοκύριακο και δεν πρόκειται να υποχωρήσει πριν τις 20 με 23 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει πώς το πολικό ψύχος «θα καθίσει» πάνω από τη χώρα μας τουλάχιστον για μια εβδομάδα με 10 ημέρες.

Αυτό σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο σημαίνει χιόνια ακόμα και μέσα στις πόλεις της νότιας ηπειρωτικής χώρας συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής ενώ το θερμόμετρο θα κάνει κατακόρυφη βουτιά.

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές με καταιγίδες και χαλάζι μέχρι το βράδυ του Σαββάτου

Όπως εξηγεί η κακοκαιρία αυτή προκαλείται καθώς ένα «ατμοσφαιρικό βουνό» θα υψωθεί στη κεντρική και δυτική Ευρώπη και θα συνδυαστεί με ένα βαρομετρικό χαμηλό προς τα βορειοανατολικά τμήματα και αυτό θα οδηγήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες προς τη χώρα μας. Αυτές θα αλληλοεπιδράσουν με τα νερά της Μεσογείου και θα δώσουν ένα πολύ ισχυρό κύμα κακοκαιρίας.

Ωστόσο, μέχρι να έρθει η κακοκαιρία στη χώρα μας θα έχουμε υψηλές θερμοκρασιακές τιμές καθώς επικρατήσουν οι νοτιάδες ενώ δεν θα λείψουν την Πέμπτη και την Παρασκευή οι βροχές και οι καταιγίδες καθώς ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα σαρώσει την Ελλάδα από τα δυτικά ερχόμενο από Ιταλία με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα στα νησιά του Ιονίου, στην δυτική ηπειρωτική χώρα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Βροχερό Σάββατο, προσοχή στους κεραυνούς - Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

ieidiseis.gr