Μαρτυρία για εμπρησμό: «Είδα ύποπτες κινήσεις στο Λαύριο, πριν την πυρκαγιά στο Σούνιο»

Υποπτες κινήσεις στο Λαύριο το μεσημέρι της Παρασκευής, λίγη ώρα μάλιστα πριν ξεσπάσει η φωτιά στη Σούνιο, καταγγέλλει επωνύμως πολίτης στο iefimerida.gr.

Η χώρα και σήμερα βιώνει μια πραγματικά δραματική ημέρα, καθώς δεκάδες μέτωπα φωτιάς βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ η Αττική βρίσκεται πραγματικά στη δίνη με νέες εστίες να ξεπηδούν συνεχώς σε διαφορετικά σημεία προκαλώντας όχι μόνο ανησυχία και αγωνία αλλά και απορίες.

Για κάποιες από τις φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη έχουν γίνει καταγγελίες για εμπρησμό, όπως στο Θεολόγο ενώ για τη φωτιά στην Καλαμάτα έχει γίνει μία σύλληψη και στην Αττική έχει γίνει μια προσαγωγή.

Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, κατήγγειλε ότι εντοπίστηκαν ύποπτα ευρήματα στον Υμηττό, ένας μεγεθυντικός φακός πάνω σε ξερά χόρτα, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα Γ. Δημόπουλος, κατήγγειλε απόπειρα εμπρησμού στο Πεδίον του Αρεως, όπου ξέσπασε φωτιά αλλά γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο. Οπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ, αλλοδαπή γυναίκα ασιατικής καταγωγής επιχείρησε να βάλει φωτιά στο Πεδίο του Άρεως, η οποία συνελήφθη.

Δείτε ακόμα:  Ποιες παραλίες σε Μαραθώνα, Αρτέμιδα, Πόρτο Ράφτη & Αν. Αττική, βραβεύτηκαν με Γαλάζιες Σημαίες

Μια επώνυμη καταγγελία-μαρτυρία στο iefimerida.gr για ύποπτες κινήσεις το μεσημέρι δύο ανδρών σε ένα ύψωμα με ελιές στο Λαύριο προκαλεί αίσθηση.

Ο Σπύρος Τάπας, από το κανάλι UpStories του youtube, περιέγραψε στο iefimerida.gr όσα ο ίδιος είδε το μεσημέρι στο Λαύριο για τα οποία και ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ.

«Ηταν 14:05 και επέστρεφα, έχοντας στο αυτοκίνητό μου τον γιο μου, από το Λαύριο με κατεύθυνση προς το Μαρκόπουλο. Ενα χιλιόμετρο από τη μεγάλη Shell που υπάρχει στην έξοδο του Λαυρίου, καθώς κοιτούσα τις ανεμογεννήτριες -μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι παρότι είχε αέρα δεν γυρνούσαν- το μάτι μου έπιασε κίνηση πάνω στο ύψωμα. Κοιτώντας επίμονα διέκρινα δύο άνδρες να κινούνται ανάμεσα στις ελιές στο ύψωμα και ο ένας εκ των δύο να μιλάει στο γουόκι τόκι. Φρενάρω αμέσως, σταματάω, βρισκόμουν στα 200 μέτρα μακριά, με βλέπουν και αρχίζουν να τρέχουν. Στις 14:08 καλώ το 100 και καταγγέλω επωνύμως τα όσα είδα λέγοντάς τους ”παιδιά είναι εμπρηστές, ελάτε αμέσως”. Οντως μετά από λίγο κατέφθασαν στο σημείο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Με κάλεσαν μάλιστα στο κινητό μου, ο ένας εκ των αστυνομικών για να τους δώσω διευκρινίσεις για το πού ακριβώς βρίσκομαι. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έψαξαν αλλά δεν τους βρήκαν, προφανώς είχαν κρυφτεί μέσα στον ελαιώνα. Λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε φωτιά στη Λαυρεωτική στα 5 χλμ. Είμαι απολύτως σίγουρος για αυτό που είδα, αν με καλέσουν για αναγνώριση θα τους αναγνωρίσω, τον ένα με τον μουστάκι που είχε το γουόκι τόκι μπορώ να τον περιγράψω ακριβώς, το πρόσωπό του, το κούρεμά του, τα είδα όλα. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι ξέσπασε φωτιά μετά από λίγο στην περιοχή, στην άλλη πλευρά στα 5 χλμ.».

Δείτε ακόμα:  Ν. Μάκρη: Διαδραστικό Εργαστήριο Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

Πηγή: iefimerida.gr