Μαθητές, γονείς και καθηγητές καταγγέλλουν διευθύντρια σχολείου της Αν. Αττικής για bullying!

Για «απαράδεκτη συμπεριφορά» και για διαρκές bullying απέναντί τους κατηγορούν μαθητές, καθηγητές και γονείς τη διευθύντρια του ΕΠΑΛ Ωρωπού.

Επί δύο μήνες, βρισκόταν σε εξέλιξη η Ένορκη Διοικητική Εξέταση, κατά την οποία κατέθεσαν περίπου 30 άτομα, καθηγητές, μαθητές και γονείς, περιγράφοντας περιστατικά και συμπεριφορές που ήδη έχουν καταγγελθεί.

Οι καταγγελίες αφορούν λεκτική και σε κάποιες περιπτώσεις σωματική βία σε μαθητές, αλλά και φραστικές επιθέσεις σε καθηγητές, από το 2018 οπότε και η Ε.Τ ανέλαβε τη θέση της διευθύντριας.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο ακραία, όταν η διευθύντρια κατήγγειλε στην αστυνομία τους μαθητές μετά την κατάληψη που είχαν κάνει τον περασμένο Σεπτέμβριο, αιτούμενοι την απομάκρυνση της, με αποτέλεσμα οκτώ παιδιά να καταλήγουν στον Εισαγγελέα με σοβαρές κατηγορίες.

Οι καταγγελίες

«Από την κατάληψη και μετά η κατάσταση ξέφυγε εντελώς. Βρίζει τα παιδιά και τους γονείς τους με ακατανόμαστες εκφράσεις. Τους αποκαλεί καθημερινά γουρούνια, σκουλήκια, ναρκομανείς και ρουφιάνους. Βρίζει και απειλεί ακόμα και τους συναδέλφους της. Έχουν κάνει και οι καθηγητές καταγγελία. Είναι ντροπή να βρίσκεται αυτός ο άνθρωπος σε αυτή την θέση», λέει στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημήτρης Ελεύθερας προσθέτοντας: «Τα παιδιά είναι ψυχολογικά πολύ άσχημα. Τα προσβάλλει για ασήμαντη αφορμή, έχει χτυπήσει πολλά από αυτά, βρίζει τους συναδέλφους της».

Δείτε ακόμα:  Νέο ναυτικό ατύχημα: Βυθίστηκε ιστιοφόρο μετά από σύγκρουση με φέρι μποτ!

«Σχεδόν κάθε μέρα μας προσβάλει και μας απειλεί. Προσωπικά με ανάγκασε να υπογράψω υπεύθυνη δήλωση για να παραιτηθώ από πρόεδρος του 15μελους επειδή με συνέλαβε ένας καθηγητής να κάνω χρήση κινητού ενός συμμαθητή μου. Ζήτησα συγγνώμη. Ανέλαβα την ευθύνη για την πράξη μου και θα δεχόμουν την τιμωρία διότι ξέρω πως το κινητό απαγορεύεται. Όμως η διευθύντρια με εξευτέλισε. Με εκβίασε να μη με αποβάλει και σε αντάλλαγμα να παραιτηθώ από πρόεδρος 15μελούς. Προσέβαλε και τιμώρησε με αποβολή και τον συμμαθητή μου που ήταν ο κάτοχος του κινητού και δεν είχε ευθύνη. Επίσης έχει αρνηθεί να οργανωθεί 5ημερη εκδρομή. Βρήκαμε χορηγία από τον κ. Μαρτίνο τον οποίο και ευχαριστούμε και μας ζήτησε μερίδιο από την χορηγία. Προσωπικά μου ζήτησε να πάω και στον Δήμο να τον πιέσω να δώσει στο σχολείο κομπιούτερ. Απίστευτα πράγματα βιώνουμε. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Ζούμε με τον φόβο των ύβρεων, των προσβολών και των αποβολών», ανέφερε ο πρόεδρος του 15μελούς.

Δείτε ακόμα:  Γενική συνέλευση & εκλογές για τον Φιλοζωικό Σύλλογο Ραφήνας Πικερμίου "Πήγασος" (φωτό)

«Το ΕΠΑΛ Ωρωπού δεν έχει αλήτες και αλήτισσες όπως αποκαλεί νυχθημερόν τα παιδιά. Δεν είναι σωφρονιστικό κατάστημα να κάνει καψόνια και στερήσεις στα παιδιά. Είμαστε μία μικρή και ήσυχη κοινωνία εδώ και ξέρουμε τα παιδιά μας και τις παρέες τους. Θέλουν να μορφωθούν τα παιδιά και το βράδυ δεν κοιμούνται από την παραβατική συμπεριφορά αυτής της κυρίας. Ζητούμε την απομάκρυνση της “χθες” για να μπορέσει πάλι το ΕΠΑΛ Ωρωπού να αναπτυχθεί. Φεύγουν οι καθηγητές. Φεύγουν και τα παιδιά. Για του χρόνου δεν θα υπάρχουν παιδιά στην Α τάξη. Που θα πάει όλο αυτό»; , λέει η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ελένη Κωνσταντίνου.

Στην Κεραμέως το θέμα

Το θέμα έχει φτάσει μέχρι και στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τόσο μετά το υπόμνημα που κατατέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από τον Σύλλγο Γονέων και Κηδεμόνων, όσο και μετά από πιο πρόσφατη καταγγελία τους στις 10 Μαρτίου.

Δείτε ακόμα:  Ξεκίνησε η έκθεση βιβλίου στο λιμάνι της Ραφήνας (φωτό)

Η τελευταία αυτή καταγγελία αναφέρει:

«Η συνεχόμενη ένταση, οι τιμωρίες για ασήμαντους λόγους που χρησιμοποιεί προσχηματικά στους μαθητές και η εκδικητική συμπεριφορά της, απέναντι σε γονείς και διδάσκοντες, καθιστούν τη λειτουργία του Σχολείου αδύνατη» αναφέρεται στην καταγγελία.

Μεταξύ των όσων καταγγέλλονται για τη συμπεριφορά της διευθύντριας είναι:

«Συνεχόμενες τιμωρίες και αποβολές δίχως σημαντικό λόγο που να μπορεί να τις δικαιολογήσει. Προέβη και σε σωματικούς ελέγχους»
«Δημόσιες προστριβές και προσβολές σε καθηγητές που διαφωνούν μαζί της, εμπλοκή και συνεχείς ενοχλήσεις την ώρα του μαθήματός
«Επίσκεψη στις τάξεις με κύριο θέμα την καταγγελία των κακών γονιών»
«Εκδικητική στάση απέναντι στους γονείς που τόλμησαν να αναφέρουν αρμοδίως την απαράδεκτη συμπεριφορά της»
«Η Σχολική μονάδα δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει με ηρεμία και συνάφεια. Οι άνθρωποι που κάθε μέρα βρίσκονται στο ΕΠΑΛ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΩΡΩΠΟΥ βιώνουν ένα μόνιμο πόλεμο που αποσυντονίζει τους πάντες από το έργο τους είτε μαθητές είτε Καθηγητές. Οι ανθρώπινες αντοχές έχουν τα όριά τους και αυτή τη στιγμή έχουν ξεπεραστεί για όλους» καταλήγει η καταγγελία Γονέων και Κηδεμόνων.

lifo.gr