Μαθητική πορεία διαμαρτυρίας τώρα στον Γέρακα (φωτό)

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς δίνουν σήμερα ενωμένοι αυτή την ώρα το “παρών” στην πορεία διαμαρτυρίας στο γραφείο Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Γέρακα.

Οι μαθητές απαιτούν:

Την άρση της de facto οδηγίας εξίσωσης των πτυχίων ιδιωτικών κολεγίων με τα πτυχία των δημοσίων Α.Ε.Ι. , και έμμεσης αναγνώρισης εργασιακών δικαιωμάτων , χωρίς πιστοποίηση. Έτσι, καταστρατηγείται η δημόσια εκπαίδευση και ο μόχθος των μαθητών και φυσικά ακούγεται απίστευτα υποκριτική η παράλληλη σκέψη για επαναφορά της βάσης του 10 στην διαδικασία εισαγωγής στα Α.Ε.Ι. με ταυτόχρονη “δραστική μείωση” του αριθμού των εισακτέων.

Καμία σκέψη για επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων και την εφαρμογή του συνυπολογισμού του βαθμού του απολυτηρίου, του μέσου όρου κάθε Λυκειακής χρονιάς μαζί με τα μόρια των πανελλαδικών .

Τα μέτρα αυτά:

Προωθούν την αποστήθιση

Ευτελίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία, μετατρέποντάς την σε προπόνηση για τις εξετάσεις Αγνοούν τις μαθησιακές διαφοροποιήσεις και ευνοούν τον αποκλεισμό των πιο αδύναμων μαθητών

Στέλνουν τους μαθητές στα φροντιστήρια από όλο και μικρότερες τάξεις

Κάλυψη των σχολικών ελλείψεων, όπου υπάρχουν, όσον αφορά τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, το εκπαιδευτικό προσωπικό και την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων.

Δείτε εικόνες από την μαθητική πορεία

Πηγή φωτό: Fb Μάνος Καραγιάννης