Μάτι: Ξεκίνησε η διαβούλευση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο – Οι πρώτες εικόνες (φωτό)

Αναρτάται σήμερα προς διαβούλευση το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για το Μάτι, όπως σας έχουμε ενημερώσει μέσα από το irafina.gr

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης βρίσκεται σήμερα από νωρίς το πρωί στην πυρόπληκτη περιοχή, και πιο συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΜΑ συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Δημήτρη Οικονόμου, τους γενικούς γραμματείς, Ευθύμη Μπακογιάννη, Κωνσταντίνο Αραβώση, τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό, για να ξεκινήσει δια ζώσης διαβούλευση με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς, τον Δήμαρχο Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττική κ. Αυγερινό, καθώς και με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και πολίτες, συλλόγους και σωματεία πυροπαθών.

Δείτε ακόμα:  Δήμος Μαραθώνα: Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του Ειδικoύ Πολεοδομικoύ Σχεδίου, βρίσκεται αυτή την ώρα στο Μάτι για να «ακούσει» τα σχόλια και τις προτάσεις των άμεσα ενδιαφερομένων.

Όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πριν λίγες ημέρες σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει, το σχέδιο πρόκειται να «δώσει νέα ζωή στο Μάτι».

Σημειώνεται, ότι για τη σύνταξη του ΕΠΣ απαιτήθηκαν, πέραν της κύριας πολεοδομικής μελέτης, οκτώ άλλες υποστηρικτικές μελέτες, ενώ η εκπόνησή τους ξεκίνησε στις αρχές του 2020.

Δείτε ακόμα:  Η Δ. Γκικάκη στην κοπή της πίτας του Οργανωτικού της ΝΔ παρουσία του Κ. Μητσοτάκη

Ο Δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς, σε ανάρτηση του μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό ανέφερε:

Δημόσια διαβούλευση για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για την ένταξη 2.600 στρεμμάτων στο σχεδιο στην πυροπληκτη περιοχή.
Τηρούμε προθεσμίες για να φτιάξουμε τον τόπο μας καλύτερο και συζητάμε την βελτιστοποίηση των προτάσεων που επεξεργάστηκε το ΤΕΕ με το ΥΠΕΝ.
Ξεκινάμε την μέρα δυνατά, διεκδικώντας το και σε καλύτερο για τους πολίτες μας.

Οι μελέτες αυτές είναι οι εξής:

Δείτε ακόμα:  Μαραθώνας: Στο Εφετείο η υπόθεση αποπλάνησης 12χρονης από προπονητή πάλης (βίντεο)

Κύρια (Πολεοδομική) Μελέτη, Μελέτη Τοπογραφίας, Μελέτη Οριοθέτησης Ρεμάτων, Συγκοινωνιακή Μελέτη, Μελέτη Κατάρτισης Δασικού Χάρτη, Μελέτη μείωσης της πλημμυρικής διακινδύνευσης, Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας, Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ομική υποστήριξη.