Ματίνα Παγώνη: «Προτείνουμε να εμβολιαστούν τα παιδιά στα σχολεία»

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού αλλά και των διασωληνωμένων, γεγονός το οποίο, σύμφωνα με τους ειδικούς, ήταν αναμενόμενο, δεδομένου της κινητικότητας λόγω των καλοκαιρινών διακοπών αλλά και το μεγάλο ποσοστό των ανεμβολίαστων.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» αναφέρθηκε στην κακή επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα εμβολιασμού των παιδιών.

«Από τις επιδημιολογικές μελέτες φαινόταν ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα, μάλιστα είχαμε μιλήσει μέχρι και για 8.000 κρούσματα. Οι διασωληνωμένοι είναι αναμενόμενο σταδιακά να ανεβαίνουν. Αυξάνονται και οι νεκροί, ενώ πριν 15-20 ημέρες είχαμε μονοψήφιο αριθμό. Αυτοί είναι οι παράγοντες που αξιολουγούνται καθημερινά», είπε σχετικά με την έξαρση των κρουσμάτων.

Αναφορικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας η κα. Παγώνη σημείωσε πώς το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζεται στις ΜΕΘ στην Κρήτη, καθώς υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων.

Δείτε ακόμα:  Μητσοτάκης σε Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Πιστοποιητικό εμβολιασμού για ταξίδια εντός ΕΕ στους άνω των 60 μόνο με 3η δόση

«Η Κρήτη χρειάζεται κλίνες και νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Θα βοηθηθεί από άλλες περιοχές», ανέφερε.

«Η μετάλλαξη Δέλτα είναι επιθετική και στοχεύει στους νέους»
Όσον αφορά τους διασωληνωμένους, οι οποίοι κατά κόρον είναι νέοι άνθρωποι, η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ υποστήριξε πως το γεγονός αυτό οφείλεται στη μετάλλαξη Δέλτα.

«Υπάρχει αύξηση της μεταδοτικότητας 50-70%. Είναι πιο επιθετική και στοχεύει στους νέους. Είναι δύσκολη μετάλλαξη. Στόχος είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στον Σεπτέμβριο. Αν ανοίξουμε σχολεία – Πανεπιστήμια χωρίς εμβολιασμό θα έχουμε πρόβλημα. Θέλουμε ποσοστό 80% εμβολιασμένων» τόνισε και πρότεινε «να εμβολιαστούν τα παιδιά στα σχολεία. Να υπάρχει μονάδα σε κάθε σχολείο. Οι μελέτες για τα παιδιά 12-17 είναι ασφαλείς».

Δείτε ακόμα:  Βασιλακόπουλος: Δύσκολα τα Χριστούγεννα – Με αρνητές θα τελειώσουμε με τον ιό με πάρα πολλές απώλειες

Αναφορικά με τους ανεμβολίαστους η κα. Παγώνη ανέφερε ότι «οι αρνητές είναι 6 – 7%. Οι υπόλοιποι που φτάνουν στο 35% – 37% είναι άνθρωποι προβληματισμένοι. Σε αυτούς απευθυνόμαστε και αυτούς προσπαθούμε να πείσουμε επιστημονικά».

Τέλος μίλησε για τα νησιά τα οποία παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, αλλά και στο γεγονός ότι στα πλοία δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας από τον ιό.

«Βλέπουμε εικόνες στα νησιά με κόσμο χωρίς μάσκα και μέτρα. Μια μάσκα δεν πρέπει να έχεις κάποιον από πάνω να σου λέει φόρεσέ την, όταν έχουμε μια μετάλλαξη τόσο μεταδοτική. Η επιστροφή πρέπει να γίνει με προσοχή, με τεστ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμα:  Cyber Monday: Έρχεται η Δευτέρα των διαδικτυακών προσφορών

newsbreak.gr