Με μόλις 64 επιβάτες το Superferry II από Ραφήνα για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο (βίντεο)


Με εργαζόμενους που απασχολούνται σε καταστήματα νησιών που άνοιξαν ή πρόκειται να ανοίξουν, απέπλευσαν  τα πλοία.


To MEGA βρέθηκε στο πρωϊνό δρομολόγιο από τη Ραφήνα προς Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, όπου σε σκάφος δυναμικότητας 700 επιβατών, επιβιβάστηκαν μόλις 64…

Οι πρώτοι εργαζόμενοι επιβιβάζονται στα πλοία με προορισμό τα νησιά, η ώρα είναι 8 το πρωί και το supperferry 2 μολις αναχώρησε από το λιμάνι της Ραφηνας με προορισμό την Άνδρο την Τήνο και τη Μύκονο.

Από τους περίπου 700 επιβατες που θα μπορούσαν να χωρέσουν στο πλοίο υπό κανονικες συνθήκες, επιβιβάστηκαν μολις οι 64.Οι περισσότεροι ταξίδεψαν για εργασία προς τα νησιά.Υπάρχουν βέβαια και οι μόνιμοι κάτοικοι.

Δείτε ακόμα:  Χειροπέδες σε έξι αλλοδαπούς που "ρήμαζαν" σπίτια στο Λαύριο! (φωτό)

Μαζί τους πρέπει να έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης.

Φορώντας μασκες οι επιβατες περνάνε από θερμό μέτρηση και όλοι τους συμπληρώνουν ερωτηματολόγιο που αφορά τον κορωνοϊό.

Τα μέτρα και οι αποστάσεις εντος του πλοίου φαίνονται να τηρούνται ευλαβικά και το προσωπικό έχει λάβει κάθε μέτρο σύμφωνα με τα όσα ορίζει το πρωτόκολλο.

Στις καμπίνες επιτρέπεται μόνο ένας επιβάτης εκτός αν πρόκειται για οικογένεια η ζευγάρια. Όλες αερίζονται με φυσικό τρόπο.

Δείτε ακόμα:  Πικέρμι: Τέλος οι βόλτες στους καταρράκτες του Βαλανάρη!

Στα αεροπορικά καθίσματα μια θέση θα είναι κατειλημμένη και μια κενή έτσι ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις του 1,5 μέτρου.

Το ίδιο ισχύει και για τις θέσεις στο κατάστρωμα μια θέση κενή μια κατειλημμένη.

Για τη δημόσια υγεία μέτρα έχουν ληφθεί και στις κοινόχρηστες τουαλέτες του πλοίου έξω από τις τουαλέτες υπάρχει ειδικός σκοπός Μελος του πληρώματος που ελέγχει ότι κάθε φορά θα μπαίνει ένας ενας στις τουαλέτες.

Κάθε φορά που βγαίνει ένας επιβάτης από την τουαλέτα αυτή θα από λυμαίνεται και θα παραμένει κλειστή για τουλάχιστον 15 με 20 λεπτά.

Δείτε ακόμα:  Παράταση επιδότησης ενοικίου για ένα χρόνο για τους πυρόπληκτους

Σε περίπτωση που κάποιος εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα υπάρχει ειδικό απομονωμένο μέρος εντος του πλοίου όπου θα παραμείνει με ειδικά εξοπλισμένα στελέχη μέχρι την αποβίβαση του από το πλοίο στο πιο κοντινό λιμάνι.

megatv.com