Με… πρωκτικά τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού υποδέχονται στην Κίνα όσους φτάνουν από το εξωτερικό!

«Γλέντι» στα social media με την άβολη αυτή απόφαση της κινέζικης κυβέρνησης… Όλο και περισσότερο καταφεύγει η Κίνα στα πρωκτικά τεστ ανίχνευσης Covid-19, προκειμένου να ελέγχει πρόσωπα που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης, καθώς και τους ταξιδιώτες που καταφθάνουν στο Πεκίνο από το εξωτερικό.

Η μέθοδος αυτή θεωρείται περισσότερο αξιόπιστη, αλλά, όπως είναι αναμενόμενο, επικρίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με μικρές εντοπισμένες εστίες να έχουν εκδηλωθεί στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, οι υγειονομικές αρχές προχώρησαν στην πραγματοποίηση μαζικών και γρήγορων διαγνωστικών τεστ PCR σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους, οι οποίοι, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, υποβλήθηκαν σε πρωκτικό διαγνωστικό τεστ με ειδική μπατονέτα.

Δείτε ακόμα:  Αυθαίρετα: Δεύτερη ευκαιρία για χιλιάδες ιδιοκτήτες

Το συγκεκριμένο μέτρο επιβάλλεται, επίσης, σε όσους βρίσκονται σε υποχρεωτική καραντίνα στα ξενοδοχεία, ιδιαίτερα δε στους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα από το εξωτερικό. Το πρωκτικό διαγνωστικό τεστ «επιτρέπει να αυξηθεί το ποσοστό εντοπισμού των προσώπων που έχουν μολυνθεί», επειδή ο κορωνοϊός παραμένει παρών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στον πρωκτό απ’ ό,τι στις αναπνευστικές οδούς, δήλωσε στο CCTV ο Λι Τονγκζένγκ, γιατρός σε νοσοκομείο του Πεκίνου.

«Ιδιαίτερα ταπεινωτικό»

Την ίδια ώρα, στα social media οι αντιδράσεις κυμαίνονται από τον φόβο μέχρι τον χλευασμό. «Ανακουφισμένος που επέστρεψα στην Κίνα!», γράφει ένας χρήστης του κινέζικου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Weibo. «Δεν είναι υπερβολικά οδυνηρό, όμως είναι, ασφαλώς, ιδιαίτερα ταπεινωτικό», εκτιμά ένας άλλος.

Δείτε ακόμα:  «Αστυνομικοί μου έριχναν μπουνιές – Έδερναν τον γιο μου και έκλαιγα» λέει ο καρκινοπαθής που υπέστη έμφραγμα (video)

Μερικοί που έχουν ήδη υποστεί το πρωκτικό τεστ… αναρρώνουν χρησιμοποιώντας το χιούμορ. «Έκανα δύο πρωκτικά διαγνωστικά τεστ. Μέσα στη φούρια, μου πήραν επίσης δείγμα από τον φάρυγγα. Κάθε φορά, φοβόμουν πως η νοσηλεύτρια θα ξεχάσει να αλλάξει την ειδική μπατονέτα από το ένα στο άλλο», αστειεύεται ένας χρήστης του Weibo.

Το CCTV, πάντως, διευκρίνισε την Κυριακή πως δεν υπάρχει τάση γενίκευσης των πρωκτικών τεστ, επειδή «δεν είναι αρκετά πρακτικά» (έλα!).

Δείτε ακόμα:  ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για ανέργους - Ποιους αφορά, τι πρέπει να ξέρετε

newsbreak.gr