Μέχρι τη Διασταύρωση Ραφήνας θα φτάσει η αστική συγκοινωνία


Με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας – Πικερμίου, ύστερα από αίτηση που κατέθεσε προς τον Δήμο η εταιρεία ELBISCO ΑΕ, ο τερματικός σταθμός της αστικής γραμμής του ΟΑΣΑ 314 θα μεταφερθεί στη Διασταύρωση της Ραφήνας.

Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία ELBISCO ΑΕ έθεσε θέμα  μεταφοράς του τερματικού σταθμού της αστικής γραμμής 314, που προσωρινά καταλαμβάνει τμήμα της ιδιοκτησίας της εταιρίας, λόγω δυσχερειών που δημιουργούν τα μεγάλα οχήματα στην είσοδο-έξοδο των οχημάτων στη Λ. Μαραθώνος. Κρίνεται δε απαραίτητο να υπάρξει μερική, μικρή τροποποίηση της υφιστάμενης αστικής γραμμής λεωφορείου 314, με προσθήκη στάσεων και μετατόπιση του τέρματος της γραμμής, κατά 4 – 5 χιλιόμετρα περίπου, μέχρι τη Διασταύρωση Ραφήνας.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει διαθέσιμη δημοτική έκταση στη περιοχή της Διασταύρωσης Ραφήνας που να μπορεί να καθοριστεί ως τερματικός σταθμός αστικής και δημοτικής γραμμής συγκοινωνίας και για το λόγω αυτό η δημοτική αρχή έθεσε θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για την αναγκαιότητα αγοράς τέτοιας έκτασης.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Επιτέλους μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων στην Ανατολική Αττική

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση της δημοτικής αρχής, μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Δαμιανού Φαφούτη, Σωτηρίας Κατσούδας, Αμαλίας Τόκα και Ανδρέα Βασιλόπουλου.

Οι κ.κ. Δ. Φαφούτης, Α. Τόκα καταψήφισαν γιατί ζήτησαν να γίνει ενοικίαση ενώ κ. Α. Βασιλόπουλος καταψήφισε γιατί ζήτησε το θέμα να τεθεί ως αγορά ή ενοικίαση.