MEGA: Έκτακτο δελτίο … κραυγή αγωνίας από τους 420 εργαζόμενους (βίντεο)

Δημοσιογράφοι του Mega ενημέρωσαν μέσω των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης, στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων, με τους μετόχους του καναλιού να φέρονται να δηλώνουν προς τις τράπεζες πως δεν ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, πως θα μεταδοθεί έκτακτο δελτίο ειδήσεων στις 14:00, όπως και έγινε.

Ήταν 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης όταν το Mega «έσπασε» πρόγραμμα. Για να βγάλει ένα έκτακτο ολιγόλεπτο δελτίο. Ένα δελτίο κραυγή αγωνίας από τους 420 εργαζόμενους, που εδώ και 21 μήνες είναι απλήρωτοι και δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει.

Η αντίδραση των εργαζομένων ήταν άμεση και μετά τη σχετική ανακοίνωση που προβλήθηκε και από τον αέρα του σταθμού, αποφάσισαν να μεταδώσουν έκτακτο δελτίο ειδήσεων το μεσημέρι της Παρασκευής. Το δελτίο παρουσιάζει η Ειρήνη Ανδρουλάκη, ενώ μαζί της στο στούντιο βρίσκεται Θανάσης Αυγερινός, με super «420 οικογένειες διεκδικούν το μέλλον τους».

Η αιφνιδιαστική απόφαση των μετόχων του MEGA να αφήσουν το κανάλι εκτός διαδικασίας αδειοδότησης, έβαλε άδοξο τέλος στις ελπίδες των εργαζομένων πως ο ιστορικός τηλεοπτικός σταθμός θα επέστρεφε στην κανονικότητα. Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, εκπρόσωπος της Τηλέτυπος Α.Ε. με διαμεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στην μητρική εταιρεία του καναλιού και τις πιστώτριες τράπεζες ενημέρωσε τον δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου πως οι μέτοχοι ενημέρωσαν εγγράφως τις τράπεζες ότι δεν θα προχωρήσουν σε εξυγίανση της εταιρείας (με υπαγωγή στο άρθρο 106β του πτωχευτικού κώδικα) και δεν θα συμμετάσχουν στον αδειοδοτικό διαγωνισμό.

Ζωντανή ροή MegaTV

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

Ανακοίνωση στην οποία κάνουν λόγο για εξαπάτησή τους, εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του Mega από το βράδυ της Τετάρτης και λίγο μετά τη γνωστοποίηση των δραματικών εξελίξεων, που θέλουν τον τηλεοπτικό σταθμό να οδηγείται σε «ξαφνικό θάνατο» μετά από 28 χρόνια λειτουργίας.

«Αυτές τις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του Mega. Δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι στήριξαν απλήρωτοι εδώ και δύο χρόνια το κανάλι, προκειμένου να μην κλείσει. Τώρα αποκαλύπτεται, ότι εξαπατήθηκαν. Στα ταμεία των τραπεζών σωρεύτηκαν 50 εκατ. ευρώ από διαφημίσεις, όμως οι μέτοχοι του καναλιού, αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Το Mega οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο. Οι μέτοχοι του Mega και η κυβέρνηση οφείλουν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη στιγμή. 420 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους τίθενται σε άμεσο κίνδυνο».

ΕΣΗΕΑ: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι μέτοχοι του Mega

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ κατήγγειλε τους μετόχους του καναλιού οι οποίοι, όπως επισημαίνει, «με επιστολή τους προς τις τράπεζες, φέρονται να δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν κάποια από τις επτά τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας που προκηρύσσονται».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, εκφράζοντας και την αγανάκτηση των εργαζομένων στο “MEGA”, καταγγέλλει τους μετόχους του σταθμού, οι οποίοι, με επιστολή τους προς τις τράπεζες, φέρονται να δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν κάποια από τις επτά τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, που προκηρύσσονται.

Οι εργαζόμενοι του σταθμού παρέμειναν όμηροι για 16 μήνες, έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο προσωπικής αντοχής, μη επιτρέποντας το «κλείσιμο» του σταθμού και την οριστική του απαξίωση. Παράλληλα, το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι με παρεμβάσεις τους στήριξαν κάθε προσπάθεια διάσωσης του «MEGA» προς τις Τράπεζες, το ΕΣΡ, τους μετόχους. Μάλιστα, μόλις πριν από 24 ώρες ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να μπουν στη δικαστική διαδικασία εξυγίανσης του τηλεοπτικού σταθμού προκειμένου να επαναλειτουργήσει. Στο διάστημα αυτό, εισέρεαν στο σταθμό μεγάλα χρηματικά ποσά από τις διαφημίσεις. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι, βιώνοντας το μαρτύριο της σταγόνας, παρακολουθούσαν τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις Τράπεζες και τους βασικούς μετόχους με την προσδοκία ότι όταν αυτές θα ολοκληρωθούν, το κανάλι θα πάρει μέρος στη διαδικασία, θα λάβει μία από τις άδειες και θα επαναλειτουργήσει.

Αποτελεί, επομένως, πρόκληση την ώρα που η δυνατότητα αυτή, επιτέλους, υπάρχει, να αρνούνται οι μέτοχοι να πάρουν μέρος στη διαδικασία αφήνοντας έτσι το κανάλι στην τύχη του και τους εργαζόμενους απλήρωτους και άνεργους. Επισημαίνουμε ότι στο διάστημα αυτό, η οικονομική θέση τόσο των μετόχων όσο και των Τραπεζών είναι σημαντικά βελτιωμένη.

Το Δ.Σ. της Ενώσεως καλεί τους μετόχους να αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους και έστω την ύστατη στιγμή να ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους».

ETITA: Δεν θα αφήσουμε κανέναν να βάλει λουκέτο στο MEGA

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής, στην οποία αναφέρει:

«Λίγες ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες, ενημερωθήκαμε από τους μετόχους του MEGA πως τελικά η εταιρεία που θα κατέβαινε στον διαγωνισμό για λογαριασμό του σταθμού, αποσύρει το ενδιαφέρον της. Και όλα αυτά την στιγμή που κάθε εμπόδιο για την επιστροφή του σταθμού στην κανονικότητα είχε ξεπεραστεί.

Ο εμπαιγμός που υπέστησαν οι εργαζόμενοι τόσους μήνες τώρα από τους μετόχους του καναλιού και η κατάληξη αυτού, ξεπερνάει κάθε όριο ηθικής και λογικής. Με λίγα λόγια οι ίδιοι άνθρωποι που κατέστρεψαν τον σταθμό και ευθύνονται για την εξαθλίωση εκατοντάδων εργαζομένων, έρχονται τώρα και με τον πιο κυνικό και απάνθρωπο τρόπο, ανακοινώνουν το τέλος του καναλιού πετώντας στο δρόμο οικογένειες και παιδιά, αφού πρώτα έχουν στίψει τις ζωές τους.

Εμείς από την πλευρά μας, διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση.

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ MEGA».

ΕΣΡ: Κανάλι χωρίς άδεια σταματάει να εκπέμπει

Ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ροδόλφος Μορώνης, κατά την τελευταία ενημέρωση των συντακτών πριν από την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής φακέλων υπογράμμισε, πως η προθεσμία που ορίζει ο νόμος για τα κανάλια που λειτουργούν με προσωρινή άδεια, λήγει στο τέλος του ερχόμενου μήνα, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι όποιο εξ αυτών δεν καταθέσει φάκελο διεκδικώντας μία από τις επτά άδειες, στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από σύσκεψη της ολομέλειας του ΕΣΡ, θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή σήματός του.

Φάκελοι υποψηφιότητας θα γίνονται δεκτοί έως την Πέμπτη στις 3 μετά το μεσημέρι και ουδείς θα γίνεται δεκτός μετά τη λήξη της προθεσμίας. Όπως επανέλαβε σε αρκετά σημεία της ενημέρωσης ο κ. Μορώνης, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτραπεί σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικές κάμερες να παρακολουθήσουν ούτε τη διαδικασία κατάθεσης των φακέλων, ούτε εκείνη της αποσφράγισης.

Η τελική λίστα των υποψηφίων θα ανακοινωθεί από το ΕΣΡ το απόγευμα της ίδιας ημέρας αφού πρώτα γίνει ένας τυπικός πρώτος έλεγχος των δικαιολογητικών που απαιτούνται εκτός φακέλου.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Μορώνης, για τον έλεγχο των φακέλων έχουν συσταθεί ειδικές ομάδες υποδοχής, οι οποίες αποτελούνται από έναν νομικό, έναν οικονομολόγο, και δύο μέλη του ΕΣΡ. Η διαδικασία αποσφράγισης θα ξεκινήσει την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί το αργότερο ως την ερχόμενη Τρίτη. Παρόντες σε κάθε αποσφράγιση θα είναι όλοι οι εκπρόσωποι των αιτούντων. Θα ακολουθήσει ενδελεχής έλεγχος κάθε φακέλου, διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει από 1,5 έως και 3 μήνες.

Με τη λήξη της αποσφράγισης των φακέλων, οι συμμετέχοντες έχουν περιθώριο δέκα ημερών προκειμένου να υποβάλουν τυχόν ενστάσεις.

madata.gr

Διαβάστε επίσης