Μεγάλη αλλαγή σε Messenger και Instagram – Ποιες λειτουργίες δεν είναι διαθέσιμες

Εσείς λάβατε ειδοποίηση από το Facebook όταν μπήκατε στο Messenger και το Instagram ότι υπάρχουν ορισμένες λειτουργίες τους που δεν είναι διαθέσιμες; Αν ναι, αυτοί είναι οι λόγοι.

Από την αρχή της εβδομάδας, το Facebook ενημερώνει τους χρήστες σε Messenger και Instagram, ότι ορισμένες δυνατότητες είναι προσωρινά μη διαθέσιμες.

Οι χρήστες μπορούν να δουν ένα μικρό μήνυμα, που τους ειδοποιεί ότι κάποια χαρακτηριστικά έχουν προσωρινά απενεργοποιηθεί, λόγω των νέων κανονισμών που έχουν τεθεί στην Ευρώπη για τις εφαρμογές μηνυμάτων.

Δείτε ακόμα:  Μία λαμπάδα… ένα Χαμόγελο!

Ο κολοσσός των social media δεν αναφέρει αναλυτικά όλες τις λειτουργίες που έχουν απενεργοποιηθεί, αλλά, σύμφωνα με κάποιες σελίδες υποστήριξης της εταιρίας πρόκειται για τα εξής:

Τα αυτοκόλλητα στο Instagram
Τις δημοσκοπήσεις σε Instagram και Facebook
Δεν είναι δυνατές οι προσωποποιημένες απαντήσεις στο Messenger

Όλα τα παραπάνω είναι προσωρινά μη διαθέσιμα στην Ευρώπη.

Παράλληλα, οι χρήστες ίσως παρατηρήσουν ότι δεν έχουν πια τη δυνατότητα να αποστείλουν αρχεία συγκεκριμένου τύπου στο Messenger, ενώ τα ψευδώνυμά τους στις εφαρμογές μπορεί να έχουν εξαφανιστεί.

Δείτε ακόμα:  Νέα εποχή για Facebook και Instagram – Τι αλλάζει

Τέλος, η δυνατότητα αποστολής διαμοιρασμού φίλτρων AR στα προσωπικά μηνύματα του Instagram επίσης αναστέλλεται προσωρινά.

Η απόφαση του Facebook γίνεται σε μια προσπάθεια να συμμορφωθούν οι δύο εφαρμογές με τις οδηγίες «Περί απορρήτου και ηλεκτρονικών επικοινωνιών», η οποία επιβάλλει αυστηρότερους κανόνες για τη χρήση δεδομένων, σε υπηρεσίες επικοινωνιών που λειτουργούν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εταιρία δεν έχει ακόμα γνωστοποιήσει πότε οι συγκεκριμένες λειτουργίες θα επανέλθουν, ωστόσο, ιστοσελίδες τεχνολογίας αναφέρουν πως αυτό θα γίνει πολύ σύντομα.

Δείτε ακόμα:  Εκπαιδευτική τηλεόραση - Τα μαθήματα της Δευτέρας 19 Απριλίου

ieidiseis.gr