Μεγάλη ανάπλαση κέντρων Παλλήνης, Κάντζας και Αγίου Νικολάου

Μια ακόμη εμβληματική παρέμβαση με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πόλης, ετοιμάζει ο Δήμος Παλλήνης, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου.

Πρόκειται για την μεγάλη ανάπλαση του παλαιού κέντρου της ΔΕ Παλλήνης (πλατεία Ελευθερίας και Δημαρχείου, πλατεία Αγίου Τρύφωνα, πλατείες οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, πεζόδρομος οδού Σαλαμίνος, τρίγωνο Λεονταρίου και Ναυαρίνου) αλλά και των κέντρων των γειτονιών της Κάντζας (Πάρκο και «Τρίγωνο» Κάντζας) και του Αγίου Νικολάου (Βυζαντινός Ναός και περιβάλλων χώρος).

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Δείτε live την παρουσίαση του τόμου “Συλλογικότητες Μαρκόπουλο – Ραφήνα” (βίντεο)

Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη του έργου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παλλήνης.

Στόχος είναι η ριζική αναδιαμόρφωση, ανάδειξη και ενοποίηση των κεντρικών πλατειών, πεζοδρόμων και άλλων κοινόχρηστων χώρων, που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων ενώ θα εξασφαλίσει την ελεύθερη προσβασιμότητα όλων των πολιτών.

Το έργο των αναπλάσεων των κέντρων Παλλήνης, Κάντζας και Αγίου Νικολάου, έχει ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2021 και αποτελεί βασικό πυλώνα του ευρύτερου προγράμματος αναπλάσεων που προωθεί ο Δήμος Παλλήνης, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και το Άλσος Πανοράματος Παλλήνης, έκτασης 60 στρ. που θα είναι το μεγαλύτερο πάρκο των Μεσογείων, αλλά και το Πάρκο Ρέματος Παναγίτσας στον Γέρακα, έκτασης 40 στρ..

Δείτε ακόμα:  Διακοπή υδροδότησης στην Παλλήνη

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι περιοχές της ΔΕ Παλλήνης, θα επωφεληθούν και από την ανάπλαση των ελεύθερων και κοινόχρηστων χώρων, έκτασης 162 στρ., που εξασφάλισε και κατοχύρωσε ο Δήμος Παλλήνης, στο πλαίσιο της επένδυσης του Κτήματος Καμπά.