Μεγαλείο ψυχής! Δωρίζουν τα μάτια και τα νεφρά της νεκρής κορούλας τους!

Πέθανε τελικά αφού έδωσε μάχη για την ζωή του το 2,5 χρονών κοριτσάκι που είχε μεταφερθεί από την Κέρκυρα στην Πάτρα. Την θλίψη για το χαμό του παιδιού διαδέχτηκε η μεγάλη συγκίνηση για το μεγαλείο ψυχής των γονιών του, που αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα της νεκρής κορούλας τους.

Πρόκειται για ένα νεαρό ζευγάρι ΡΟΜΑ που πήρε την γενναία και συγκινητική απόφαση, όταν ενημερώθηκε πως η 2,5 ετών κορούλα τους, ήταν κλινικά νεκρή από σηψαιμία.

Δείτε ακόμα:  Τα δύο σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο - Στο «τραπέζι» η χρήση μάσκας

Μάνα και πατέρας αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους για να σωθούν άλλα παιδιά. Τα μάτια και τα νεφρά του μικρού παιδιού θα σώσουν δύο άλλα μικρά παιδιά που τα έχουν τόσο ανάγκη.

Ο πόνος και η θλίψη του χαμού ενός μικρού κοριτσιού στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας στο Ρίο, μετατράπηκε σε συγκίνηση και αχτίδα ελπίδας μετά την συγκατάθεση που έδωσαν για δωρεά οργάνων οι νεαροί Ρομα γονείς από την Κέρκυρα.

Δείτε ακόμα:  Με αντί- Navtex απαντά η Αθήνα στις νέες τουρκικές προκλήσεις - Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Πέθανε από σηψαιμία

Το κοριτσάκι είχε μεταφερθεί στην Πάτρα από την Κέρκυρα στις αρχές του μήνα, αλλά δυστυχώς πέθανε την Πέμπτη (12.12.2019) από σηψαιμία.

Τρείς ομάδες γιατρών ήρθαν στο νοσοκομείο του Ρίου για την καρδιά, τα μάτια και τα νεφρά του παιδιού. Ομάδα 4 μεταμοχευτών ήρθε μέσω του αεροδρομίου του Αράξου και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο ΠΓΝΠ. Τα νεφρά μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό στην Αθήνα.

Τα μάτια του μικρού παιδιού μεταφέρονται στην Θεσσαλονίκη. Η καρδούλα του αποφασίστηκε να μη ληφθεί για λόγους ανατομικούς, όπως εξήγησε στο thebest.gr o διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης.

Δείτε ακόμα:  Επέστρεψε τα κλοπιμαία και αφέθηκε ελεύθερη

Εξάλλου ο κ. Ηλιάδης εξήρε τον αλτρουισμό που επέδειξαν οι νεαροί ΡΟΜΑ γονείς που αντιλήφθηκαν την αξία και την αναγκαιότητα της δωρεάς οργάνων, παίρνοντας την μεγάλη απόφαση. Χθές οι δυο γονείς επέστρεψαν στο νησί της Κέρκυρας.