Μέλπω Ζαροκώστα: «Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας έπασχε από νοσηρή κατάθλιψη. Τον έφαγε το σαράκι»

Η Μέλπω Ζαροκώστα μίλησε για όλους και για όλα σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα.

Η αγαπημένη ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον Λάμπρο Κωνσταντάρα.

Τα γυρίσματα της ταινίας πού έλαβαν χώρα; Ήταν καθημερινά;

Ναι ήταν καθημερινά! Βλέπεις τότε δεν υπήρχε η πολυτέλεια να γυρίσουμε δύο και τρεις φορές την ίδια σκηνή, όπως συνέβαινε στο εξωτερικό, και έπρεπε σε ένα προκαθορισμένο διάστημα που μας είχε δοθεί, να βγάλουμε όλη την ταινία! Οπότε, έπρεπε να δουλεύουμε πολύ και με αφοσίωση για να πετύχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα, μέσα σε μόλις έναν μήνα! Τα γυρίσματα της ταινίας γίνονταν στην Αθήνα και συγκεκριμένα ο τόπος συνάντησης όπου αποτελούσε την αφετηρία των γυρισμάτων, ήταν ένα μεγάλο ξενοδοχείο κοντά στην παραλία.

Δείτε ακόμα:  Τάσος Νούσιας: Αποκάλυψε τον δολοφόνο του Στεφανή στον «Σασμό»

Πιστεύετε πως το γεγονός ότι είχατε ζήσει και δουλέψει στο Λονδίνο, καθώς και ότι μεταφράζατε και διασκευάζατε ραδιοφωνικά έργα, από τα αγγλικά στα ελληνικά, συνέβαλε στο να πάρετε πολλούς από τους ρόλους που παίξατε;

Μπορεί να ξεκίνησα να παίρνω ρόλους λόγω της ωραίας μου γκαρνταρόμπας, αλλά σίγουρα επειδή έγραφα, μετέφραζα και είχα και έναν πολύ δυναμικό χαρακτήρα, αυτή η σύνθεση με βοήθησε να πάρω τους επόμενους.

Διότι επειδή ακριβώς, μετέφραζα ένα ξένο έργο στα ελληνικά, μπορούσα να κατανοήσω πλήρως, να «στραγγίξω» το νόημα τόσο του σεναρίου όσο και του ρόλου και να το αποδώσω στο μέγιστο, στο ελληνικό κοινό και ταυτόχρονα να το εισάγω στην ελληνική πραγματικότητα. Συνόδευα συνήθως τα έργα μου, γιατί τα ήξερα καλύτερα από τον καθένα. Οπότε ναι, με βοήθησε πολύ στο να πάρω πολλούς ρόλους και κυρίως στο θέατρο, σε συνδυασμό πάντα με την εμφάνισή μου και το γεγονός ότι ήμουν βολικός άνθρωπος!

Δείτε ακόμα:  Η σπάνια φωτογραφία του Λάμπρου Κωνσταντάρα αγκαλιά με την κατά 25 χρόνια νεότερη σύζυγό του

Στην ταινία πρωταγωνιστούσε ο αείμνηστος Λάμπρος Κωνσταντάρας! Πώς ήταν σαν συνεργάτης και σαν άνθρωπος;

Ο Λάμπρος είχε ένα ιδιότυπο χιούμορ, ίσως γιατί είχε μείνει και αρκετά χρόνια στη Γαλλία, ήταν «παιχνιδιάρης» και συχνά του άρεσε να πειράζει με χειρονομίες τους ηθοποιούς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, γιατί αυτό του προκαλούσε γέλιο, π.χ. τους τσιμπούσε κ.λπ.! Όσο όμως πλακατζής και αν ήταν γενικά κρατούσε απόμακρη στάση. Δεν έκανε παρέα με συνεργάτες του εκτός δουλειάς και συχνά απομονωνόταν. Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας έπασχε από νοσηρή κατάθλιψη και πιστεύω ότι αυτό είναι που τον κατέβαλε και τον οδήγησε τόσο νωρίς στον θάνατο. Τον έφαγε το σαράκι…

Δείτε ακόμα:  Νίκος Κοκλώνης: Του έστειλε εξώδικο ο Ατζούν λίγο πριν την πρεμιέρα του J2US

Για την Μπέτυ Αρβανίτη, που κι εκείνη πρωταγωνιστούσε στην ταινία, ποιες είναι οι εντυπώσεις σας;

Με την Μπέτυ είμαστε μέχρι και σήμερα πολύ καλές φίλες! Ήταν ένα εξαιρετικό πλάσμα, με ποιότητα και επίπεδο. Ήταν καλλιεργημένη και αυτό φαινόταν στην όλη στάση που κρατούσε απέναντι στους συνεργάτες της. Μεταξύ μας πάντα επικρατούσε ένα πολύ όμορφο κλίμα, χωρίς ανταγωνισμούς και κουτσομπολιά, είπε η Μέλπω Ζαροκώστα στο Λοιπόν.

gossip-tv.gr