Μένιος Φουρθιώτης: Συνεχίζεται η δίκη για την επίθεση στο σπίτι του στον Διόνυσο – Επιμένει στην αθωότητά του

«Υπάρχουν προσωρινά κρατούμενοι, υπάρχουν 18μηνα που λήγουν» είπε ο εισαγγελέας της έδρας. Με αυτές τις αιχμές από τον εισαγγελέα ολοκληρώθηκε πριν αρχίσει η δίκη του Μένιου Φουρθιώτη καθώς διακόπηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου του να παραστεί στη διαδικασία.

Ο τηλεπαρουσιαστής κάθεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ως κατηγορούμενος για τις επιθέσεις στο σπίτι του, στον Διόνυσο Αττικής, τον Απρίλιο του 2021, οι οποίες όπως έχει καταγγελθεί ήταν σκηνοθετημένες.

Ο ίδιος μετά την προηγούμενη διακοπή εξερχόμενος των Δικαστηρίων επέμεινε στην αθωότητά του και επικαλέστηκε τα προβλήματα στην υγεία και τη ζωή του που του έχει προκαλέσει όλη αυτή η διαδικασία.

«Νομίζω ότι μετά από μια ταλαιπωρία 17 μηνών, ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης. Όπως είχα πει και τότε, επιμένω στην αθωότητά μου, δεν έχω καμία σχέση με όλο αυτό που έχει επιβαρύνει την υγεία και τη ζωή μου. Περιμένω να γίνει το δικαστήριο και να τελειώσει η ταλαιπωρία που οποιοσδήποτε άνθρωπος δεν θα μπορούσε να το αντέξει. Δεν υπάρχει κανένα στοιχεία, ελπίζω η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να δώσει μια αθωωτική απόφαση» δήλωσε.

Δίκη Μένιου Φουρθιώτη: Το βούλευμα- καταπέλτης

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο σε βούλευμα- καταπέλτη δέχθηκε όπως έγραψε το dikastiko.gr την εισαγγελική πρόταση ότι οι επιθέσεις που ο παρουσιαστής είχε καταγγείλει ότι έγιναν στο σπίτι του στον Διόνυσο ήταν σκηνοθετημένες από τον ίδιο.

Στόχος του ήταν, σύμφωνα με τους δικαστές-μέλη του δικαστικού συμβουλίου, να πείσει τις αστυνομικές αρχές ότι αποτελεί «ευπαθή στόχο» και να πετύχει την επαναφορά της αστυνομικής φύλαξής του, η οποία είχε σταματήσει. Μάλιστα, για να το πετύχει αυτό, όπως αναφέρουν οι δικαστές, ασκούσε αφόρητη πίεση σε υψηλόβαθμα στελέχη της Διεύθυνσης Προστασίας επίσημων και ευπαθών στόχων στέλνοντάς τους «συνεχείς και επανειλημμένες ψευδείς μηνύσεις και εξώδικα».

Τα αδικήματα

Τα αδικήματα για τα οποία παραπέμπεται να δικαστεί ο κατηγορούμενος παρουσιαστής και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του είναι πολλά και εφόσον «σταθούν» και ενώπιον του δικαστηρίου, επισύρουν αθροιστικά πολυετείς καθείρξεις.

Υιοθετώντας πλήρως την εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί για την υπόθεση, το δικαστικό συμβούλιο παρέπεμψε σε δίκη τον Φουρθιώτη για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη και οπλοφορία.

Ακόμη, ο τηλεπαρουσιαστής θα δικαστεί και για σειρά πλημμελημάτων, τα οποία είναι: ηθική αυτουργία στην προμήθεια-κατοχή εκρηκτικής βόμβας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδή καταγγελία, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος. Αντίθετα, το δικαστικό συμβούλιο, όπως άλλωστε και ο εισαγγελέας, έκρινε ότι δεν θα πρέπει να απαγγελθεί κατηγορία εις βάρος του Μένιου Φουρθιώτη για την πράξη της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα της οπλοχρησίας.

dikastiko.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.