Μέριλιν Μονρόε: Ο απίστευτος λόγος που διέκοψε το μήνα του μέλιτος

Στα πρώτα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Μονρόε ήταν μια έφηβη νοικοκυρά με το όνομα Norma Jeane Dougherty. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, εργάστηκε σε ένα εργοστάσιο που παρασκεύαζε στρατιωτικά drone. Εκεί, ανακαλύφθηκε από έναν φωτογράφο που έψαχνε θέματα για να εμπνεύσει τα στρατεύματα. Η Μονρόε έγινε μοντέλο και συνέχισε να τραβάει ριζοσπαστικές φωτογραφίες που θα ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς στους στρατιώτες στην Κορέα.

Αφού είχε εξελιχθεί σε ηθοποιό, αλλάζοντάς το όνομά της σε Μέριλιν Μονρόε, η «Stars and Stripes», η εφημερίδα του Στρατού των ΗΠΑ, την ονόμασε ως «Miss Cheesecake του 1951», καθώς η κινηματογραφική της καριέρα βρισκόταν ακόμη στις αρχές της.

Η Μονρόε, αργότερα λοιπόν, επέδειξε την ευγνωμοσύνη της σε αυτούς τους οπαδούς διακόπτοντας το μήνα του μέλιτος με τον δεύτερο σύζυγό της, Joe DiMaggio, θρύλο των New York Yankees, για να επισκεφτεί στρατεύματα στην Κορέα τον Φεβρουάριο του 1954. Άφησε για λίγο την Ιαπωνία και τον σύζυγό της, λοιπόν, για να εκφράσει το ευχαριστώ της στους χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες στο εξωτερικό που είχαν πλημμυρίσει τα στούντιο του Χόλιγουντ με επιστολές από τους θαυμαστές της ικετεύοντας να βάλουν τη Μονρόε σε πιο εξέχοντες ρόλους.

Δείτε ακόμα:  Μαίρη Χρονοπούλου: Η πρώτη συνέντευξη έπειτα από 25 χρόνια (βίντεο)

Πολλοί από τους Αμερικανούς στρατιώτες δεν είχαν δει ποτέ μια ταινία της Μονρόε, αλλά την γνώριζαν μέσα από μυριάδες φωτογραφίες, ειδικά τις γυμνές πόζες του ημερολογίου και την εμφάνισή της στο εξώφυλλο της πρεμιέρας του περιοδικού Playboy τον Δεκέμβριο του 1953, κάτι που ήταν δύσκολο να βρεθεί αφού το περιοδικό δεν πουλήθηκε σε στρατιωτικές βάσεις.

Οι φωτογραφίες της είχαν αντικαταστήσει εκείνες της θρυλικής Μπέτι Γρέιμπλ στους τοίχους των στρατώνων, με την εφημερίδα «Stars and Stripes», να έχει δημοσιεύσει τόσες πολλές φωτογραφίες της Μονρόε, φτάνοντας στο σημείο να επαναλαμβάνει τις παλιές.

Δείτε ακόμα:  ΕΡΤ1: Πρεμιέρα για τη σειρά "Τα καλύτερά μας χρόνια"

Ο πόλεμος της Κορέας, που ξεκίνησε στις 25 Ιουνίου 1950, όταν 75.000 στρατιώτες της Βόρειας Κορέας εισέβαλαν στη Νότια Κορέα, είχε υποχωρήσει -δεν είχε τελειώσει επίσημα- λίγους μήνες πριν από την άφιξη της Monroe στην Ιαπωνία. Στις 16 Φεβρουαρίου, αφού εμβολιάστηκε κατά της χολέρας και του κίτρινου πυρετού η Μονρόε έφυγε από το Τόκιο, συνοδευόμενη από τον αξιωματικό ψυχαγωγίας του στρατού των ΗΠΑ Walter Bouillet.

Σε τέσσερις μόλις ημέρες πραγματοποίησε συνολικά 10 παραστάσεις, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες της εποχής και το χιόνι που άρχισε να πέφτει, οι οποίες μάλιστα συνέβαλαν και στην ανάπτυξη της πνευμονίας της. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές της εμφανίσεις αυτή με το εκθαμβωτικό και εντυπωσιακό μοβ φόρεμα πάνω στη σκηνή, που στέφθηκε με τεράστια επιτυχία.

Δείτε ακόμα:  Τάσος Ξιαρχό: Τι απάντησε στις μπηχτές της Μαίρη Συνατσάκη για τα κορονοπάρτι

Η Μονρόε σημείωσε αργότερα, σύμφωνα με το History, για την συγκεκριμένη εμπειρία ότι «ήταν το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη ποτέ. Ποτέ δεν ένιωσα σαν σταρ πριν από αυτές τις παραστάσεις μου».

newsbeast.gr