Μετακινείται σε άλλη υπηρεσία ο αστυνομικός που έδινε κλήσεις χωρίς μάσκα

Εκτός του Τμήματος Τροχαίας Πατρών και σε άλλη υπηρεσία μετακινείται μετά από παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ο αστυνομικός που εντοπίστηκε προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, να επιδίδει κλήσεις για τροχαίες παραβάσεις στο κέντρο της Πάτρας, χωρίς να φορά προστατευτική μάσκα κατά της covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα pelop.gr, ο νεαρός αστυνομικός που υπηρετούσε αποσπασμένος στην Τροχαία Πατρών, καθώς η οργανική του θέση είναι στο ΑΤ Καλαβρύτων, πλέον παρέχει τις υπηρεσίες του στο Τμήμα Μεταγωγών Πάτρας.

Λάδι στη φωτιά φαίνεται πως έριξε, εκτός από τη στάση που επέδειξε ο ένστολος, «προκλητική», όπως ερμηνεύτηκε από τους παρευρισκόμενους -δεν συμμορφώθηκε ούτε στις προτροπές τους να κάνει χρήση της μάσκας- και το γεγονός πως το συμβάν κατεγράφη σε μια χρονική περίοδο, όπου ήταν σαφείς οι εντολές της ΕΛΑΣ σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο για εντατικοποίηση και αυστηροποίηση των ελέγχων για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας και διασποράς της μετάλλαξης Ομικρον.

Επιπλέον του επεβλήθη το προβλεπόμενο πρόστιμο των 300 ευρώ και διετάχθη η διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου.

Δείτε ακόμα:  Θρίλερ στην Πάτρα – Έγινε ραπ τραγούδι με ανατριχιαστικούς στίχους – «Ακόμη και ο διάβολος κοιτάζει φοβισμένα»

Για εξάντληση της αυστηρότητας έκαναν λόγο στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», αστυνομικοί και συνδικαλιστικοί κύκλοι, εξ αφορμής αντίστοιχου περιστατικού που προηγήθηκε και σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου αστυνομικός με μάσκα στο πιγούνι επέδωσε πρόστιμο σε εμβολιασμένο πολίτη που δεν την φορούσε και οδηγούσε πατίνι.

«Όποιος δεν τηρεί τα μέτρα για τον κορωνοϊό, έχει τις ίδιες επιπτώσεις» απαντούν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην τοπική εφημερίδα, αναφερόμενες στους ένστολους – παραβάτες, επισημαίνοντας πως ακόμα και εάν οι ενέργειες κοινοποιούνται στον Τύπο, τα αντανακλαστικά της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ είναι άμεσα και ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Δείτε ακόμα:  Αρπαγή 6χρονου: Βίντεο ντοκουμέντο να παίζει με τον πατέρα του στη Νορβηγία

«Έβγαλα τη μάσκα για να σφυρίξω»
Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώην τροχονόμος παραδέχθηκε το συμβάν αναλαμβάνοντας προσωπικά την ευθύνη κατά την «απολογία» του στους ανωτέρους τους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό πως έβγαλε τη μάσκα για να σφυρίξει.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 30 Λεκεμβρίου, κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου, και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις περαστικών που θεώρησαν προκλητική τη συμπεριφορά του, ιδιαίτερα καθώς λίγο πιο πέρα συνάδελφοί του έκαναν περιπολίες ελέγχοντας αν οι πολίτες τηρούσαν τα μέτρα προστασίας από τον ιό.

Δείτε ακόμα:  Πατέρας πήγε στην Αστυνομία και είπε πως πυροβόλησε στο κεφάλι τον γιο του

Μάλιστα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο pelop.gr, όσο έκοβε τις κλήσεις, ο αστυνομικός μιλούσε με δύο θαμώνες σε διπλανή καφετέρια, που επίσης δεν φορούσαν μάσκα, ενώ όταν ένας καταστηματάρχης της περιοχής τού συνέστησε να φορέσει τη μάσκα του, ο αστυνομικός τον προσπέρασε επιδεικτικά.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο αστυνομικός παραδέχθηκε το συμβάν και ανέλαβε την ευθύνη, υποστηρίζοντας πως έβγαλε τη μάσκα για να σφυρίξει. Ωστόσο, σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν δεν φαίνεται να υπάρχει μάσκα σε κάποιο εμφανές σημείο.

 

cnn.gr