Μία ελληνική εταιρία από το Κορωπί, γίνεται αλάνθαστο «μάτι» των μεγαλύτερων υπηρεσιών ασφαλείας του κόσμου

Συμφωνίες που δημιουργούν αίσθηση στην παγκόσμια αγορά συστημάτων νυχτερινής όρασης και απεικόνισης, ανακοίνωσε η ελληνική Theon Sensors.

H εταιρία που παρέχει υπερσύγχρονο εξοπλισμό στις πιο φημισμένες υπηρεσίες ασφαλείας του πλανήτη, έδωσε στη δημοσιότητα λίστα των χωρών, από τις οποίες της ανατέθηκαν νέα συμβόλαια πώλησης προϊόντων, που θεωρούνται ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει σε παγκόσμιο επίπεδο ο κλάδος της.

Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της Γερμανίας, της Δανίας και της Λετονίας, τις οποίες η Theon θα προμηθεύσει με μονόκυαλα και δίκυαλα νυχτερινής όρασης.

Οι Ειδικές Δυνάμεις της Πολωνίας, για πρώτη φορά στην ιστορία τουςμ παρέκαμψαν την αντίστοιχη κρατική εταιρία, η οποία κατείχε μονοπωλιακή θέση και υπέγραψαν με την ελληνική εταιρία που εδρεύει στο Κορωπί, σύμβαση για την προμήθεια δίκυαλων νυχτερινής παρατήρησης.

Δείτε ακόμα:  Δ. Μαραθώνα: Πραγματοποιήθηκε η διανομή τροφίμων του προγράμματος ΤΕΒΑ στη Νέα Μάκρη

Ταυτόχρονα, η πρωτοπόρος επιχείρηση μπήκε δυναμικά στον μεγαλύτερο διαγωνισμό οργάνων θερμικής απεικόνισης που τρέχει στην Ευρώπη, αφορά τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού των ελβετικών Ενόπλων Δυνάμεων και το ύψος του αναμένεται να ξεπεράσει τα €120 εκατ.

Η Theon συνήψε στρατηγική συμμαχία με τη Ελβετο-γαλλική εταιρία Safran Vectronix , εκ των κορυφαίων παραγωγών αμυντικών συστημάτων στον κόσμο, μεγιστοποιώντας τις πιθανότητες των δυο επιχειρήσεων να κερδίσουν το διαγωνισμό.

Η σχέση Theon και Safran Vectronix έρχεται από το παρελθόν, καθώς οι δύο εταιρίες «έτρεξαν» από κοινού πρόγραμμα Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων του Υπουργείου Άμυνας, που αφορούσε αντιαρματικά θερμικά όργανα στο πλαίσιο σύμβασης του Ελληνικού Στρατού.

Δείτε ακόμα:  Έγινε σήμερα ο Αγιασμός στους Παιδικούς Σταθμούς της Ραφήνας (φωτό)

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάργηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από την Ελλάδα, έπειτα από απαίτηση των θεσμών, είναι πιθανό να αποτελέσει κομβικό εμπόδιο στην εξέλιξη ενός κλάδου τεχνολογίας αιχμής, σαν αυτόν στον οποίο δραστηριοποιείται η Theon.

Η πίεση Γάλλων και Γερμανών, οι οποίοι δρουν προς όφελος των δικών τους αμυντικών βιομηχανιών, έρχεται σε αντίθεση με πρακτικές που ασκούν στο κομμάτι των εξοπλιστικών τους προγραμμάτων χώρες όπως η Δανία, η Ολλανδία και η Πολωνία, οι οποίες υποχρεώνουν τη Theon και άλλες αντίστοιχες εταιρείες, στην υλοποίηση αντισταθμιστικών ωφελημάτων για τα συμβόλαια που έχει αναλάβει από αυτές.

Δείτε ακόμα:  Δημοπρατήθηκε το μεγάλο έργο διευθέτησης του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας

Άλλωστε, η ίδια η Theon είναι μία εταιρία, η οποία κατάφερε να εκμεταλλευθεί αυτού του είδους τα προγράμματα, προκειμένου να αναπτύξει τα καινοτόμα προϊόντα της, που την κατέστησαν ηγέτιδα δύναμη στην παγκόσμια αγορά συστημάτων θερμικής και νυχτερινής απεικόνισης.

Τέλος, η Theon ανακοίνωσε ότι κατάφερε να διεισδύσει στις αγορές της Μπουρκίνα Φάσο και του Κουβέιτ, τις ένοπλες δυνάμεις των οποίων θα προμηθεύσει με διόπτρες νυχτερινής σκόπευσης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι τιμές εξαγωγών των προϊόντων της Theon είναι υψηλότερες σε σχέση με τις τιμές με τις οποίες προμηθεύει αντίστοιχο εξοπλισμό τον Ελληνικό Στρατό.

real.gr