“Μια ζωή δήθεν” της Πόλυ Αλµπαντάκη του Εκδοτικού Οίκου Α. Α. Λιβάνη

Όσο περισσότερο γνωρίζω τον κόσµο, τόσο περισσότερο πείθοµαι ότι δε θα συναντήσω ποτέ έναν άνθρωπο που να µπορώ να τον αγαπήσω πραγµατικά.

Απαιτώ τόσα πολλά.

Τζέιν Όστεν

Με πόσα ψέµατα χτίζεται µια δήθεν ζωή; Πώς η ζωή µπορεί να µοιράζεται στα δύο µέσα στον ίδιο άνθρωπο;
Η ∆άφνη απαιτεί πολλά κρύβοντας µε επιµέλεια το χάος µέσα της. Όνειρα και ευαισθησίες στον βωµό µιας ζωής γεµάτης λάµψη. Οι επιλογές της θα προκαλέσουν συγκρουσιακές καταστάσεις στη σχέση µε την κόρη της. Μια κόρη που ήρθε στον κόσµο µέσα από έναν έρωτα ζωής.

Η σχέση µητέρας – κόρης είναι καταλυτική και για τις δύο. Οι έρωτες έρχονται και φεύγουν αφήνοντας τα σηµάδια τους. Σηµάδια ανεξίτηλα. Σκηνικό θεάτρου η ζωή τους. Και η αυλαία ανοίγει. Σκηνικά τα πιο όµορφα όνειρα. Όνειρα ζωής που έγιναν πραγµατικότητα.

– Πάντα ζούσα µέσα από φανταστικές ζωές. ∆ανειζόµουν µια ξένη ζωή και τη ζούσα. Τώρα θα ζήσω τη δική µου ζωή!

Επιτέλους, η άλλη ∆άφνη στο φως. Σπασµένη η ξύλινη µαριονέτα, χίλια κοµµάτια πεταµένα στα πλακάκια. Ήρθε η ώρα να διαγραφούν τα δήθεν. Να κλείσει η αυλαία. Με χειροκρότηµα.

Κάποιοι από µας τους θεατές δεν τα κατάφεραν ποτέ. Έζησαν µια ζωή δήθεν.

Βιογραφικό

Η Πόλυ Γαλιατσάτου-Αλµπαντάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Νοµικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Αθηνών και ως ανώτερο στέλεχος του Βιοτεχνικού Επιµελητηρίου Πειραιά διακρίθηκε για το ερευνητικό της έργο στα θέµατα των µικροµεσαίων µεταποιητικών επιχειρήσεων.

Η πρώτη της ποιητική συλλογή, Ο Χορός των Ελπίδων, εκδόθηκε όταν ήταν µαθήτρια. Ως µέλος της Ένωσης Νέων Λογοτεχνών εκλέχθηκε για δύο τριετίες στο ∆Σ και ασχολήθηκε µε την επιµέλεια της έκδοσης του περιοδικού Νεώτερα Γράµµατα. Με τη δεύτερη ποιητική της συλλογή, Ροή Μια η Ποίηση, στα φοιτητικά της χρόνια, έγινε δεκτή ως µέλος στην Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών. Έχουν κυκλοφορήσει επίσης τα µυθιστορήµατά της

∆ιάλεξε Ποια Αγάπη Θες και Χαραµάδα στον Χρόνο.

Ζει στην Αθήνα, είναι παντρεµένη, έχει µια κόρη και έναν γιο και τις ελεύθερες ώρες της ζωγραφίζει.

ISBN 978-960-14-3721-7

Αθήνα 2022

Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Σελίδες: 464

Τιμή: € 16,80 (με ΦΠΑ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.