Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για τις «VIP ΜΕΘ»

Από όσα έχουμε πει δεν παίρνουμε ούτε γράμμα πίσω. Δε φοβόμαστε απολύτως τίποτα…» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος λίγο μετά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υπογράμμισε πως προσκόμισε στοιχεία στη δικαιοσύνη που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του και έστρεψε τα βέλη του στον υπουργό Υγείας λέγοντας: «Θα έπρεπε με 100 νεκρούς την ημέρα ο υπουργός Υγείας να μη λέει μεγάλα λόγια, να σκύβει το κεφάλι και να δουλεύει». «Εμείς καταθέτουμε αναφορά με συγκεκριμένα στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας από τα οποία προκύπτει ότι υπάρχουν κενά κρεβάτια ΜΕΘ κάθε μέρα 40-50 κάθε ημέρα. Ξέρετε κανένα επώνυμο εκτός ΜΕΘ; Εμείς καταθέτουμε στον Εισαγγελέα συγκεκριμένα περιστατικά επωνύμων που βρήκαν αμέσως κρεβάτι σε ΜΕΘ» τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Γιαννάκος.

Στη μηνυτήρια αναφορά περιλαμβάνονται δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με συγκεκριμένες περιπτώσεις επωνύμων που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ ενώ προτείνεται η εξέταση 44 μαρτύρων (γιατρών, νοσηλευτών κλπ) οι οποίοι εμφανίζονται να γνωρίζουν συγκεκριμένα στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ τον καιρό της πανδημίας.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Αφροδίτη Ρέτζιου ανέφερε ότι «δεκάδες εκατοντάδες θάνατοι από κορoνοιό θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν το δημόσιο σύστημα υγείας είχε ενισχυθεί». «Δεν υπάρχει κάνεις από τον ιατρικό κόσμο που να μην του έχει προκαλέσει οργή το γεγονός με το Μητροπολίτη» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «είτε κάποιος είναι μητροπολίτης, είτε είναι μετανάστης πρέπει να έχει την ίδια μεταχείριση».

Δείτε ακόμα:  «Ο κορoνοϊός δεν παίρνει άδεια λόγω καλοκαιριού, το πρόβλημα θα επανεμφανιστεί τον Οκτώβρη»

Τέλος, ο πρόεδρος των εργαζομένων του Λαϊκού Νοσοκομείου, Τάσος Αντωνόπουλος δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης.

newsbeast.gr