Μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Διόπτρα!

Ξεκινά η νέα βιβλιοφιλική σεζόν με νέα βιβλία από τις εκδόσεις Διόπτρα!

Τι θα διαβαστεί φέτος;

Πίσω από τον καπνό
Jorn Lier Horst, Thomas Enger

Όσλο, Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Ο ετήσιος εορτασμός με το θέαμα των βεγγαλικών στην πλατεία του δημαρχείου, κοντά στο λιμάνι, διακόπτεται από μια έκρηξη με πολλούς νεκρούς, και η πόλη τίθεται σε συναγερμό για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο αστυνομικός Αλεξάντερ Μπλιξ και η ρεπόρτερ Έμα Ραμ βρίσκονται στο σημείο, και όταν μια σοβαρά τραυματισμένη επιζήσασα ανασύρεται από τα παγωμένα νερά, ταυτοποιείται ως η μητέρα της μικρής Πατρίσια Σμέπλας, που απήχθη δέκα χρόνια πριν… και δεν βρέθηκε ποτέ.

Ο Μπλιξ και η Ραμ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ερευνήσουν την ανεξιχνίαστη υπόθεση, ενώ ταυτόχρονα το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης φτάνει στο ζενίθ, ο φόβος ενός τρομοκρατικού χτυπήματος μεγαλώνει και όλα δείχνουν πως η απαγωγή της Πατρίσια δεν είναι αυτό που φαίνεται…

Νέα σειρά Αλεξάντερ Μπλιξ και Έμα Ραμ
*Σημείο μηδέν
*Πίσω από τον καπνό

Ένα επιδέξια γραμμένο αστυνομικό θρίλερ, το οποίο τροφοδοτείται από την εμπειρία δύο συγγραφέων best seller που συνδυάζουν άψογα τη δημιουργικότητά τους, έχοντας συναισθηματική σύνδεση όχι μόνο με τους πρωταγωνιστές της σειράς, Μπλιξ και Ραμ, αλλά ακόμα και με τις βαθιά ταραγμένες ψυχές στο επίκεντρο της έρευνάς τους.
Live Many Lives
Οι Horst και Enger έγραψαν μια συγκλονιστική συνέχεια στο Σημείο μηδέν, με ένα πλήθος χαρακτήρων που απεικονίζονται ζωντανά, όπως επίσης οι τοποθεσίες και οι σκηνές. Τα κεφάλαια είναι σύντομα, προσθέτοντας μια εξαιρετική αίσθηση κατεπείγοντος σε αυτή την πανέξυπνη ιστορία που αιχμαλώτισε την προσοχή μου ήδη από τον δελεαστικό πρόλογο. Ανυπομονώ να δω πού θα οδηγήσουν αυτοί οι δύο κύριοι στη συνέχεια τον Μπλιξ και τη Ραμ.
Swirl & Thread
Ένα εθιστικό και συναρπαστικό ανάγνωσμα, που βάζει συνεχώς τον αναγνώστη να μαντεύει, απολαμβάνοντας έναν περίπλοκο γρίφο που απαιτεί εξαιρετική διαδικαστική δουλειά από την αστυνομία για να ξεδιαλυθεί. Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.
Live & Deadly
Κάθε στιγμή και κάτι συνταρακτικό. Το Πίσω από τον καπνό είναι γεμάτο σασπένς και ίντριγκα. Με μια έξυπνη και περίτεχνη πλοκή, πολλές ανατροπές κι ένα καστ ελκυστικών χαρακτήρων, υπάρχουν πολλά που θα σας κρατήσουν κολλημένους στις σελίδες.
Novel Deelights

Πίσω από τον καπνό

Κάθε παιδί είναι μοναδικό … και χρειάζεται την ανατροφή που του ταιριάζει
Danielle Dick, Ph.D.

Βασισμένη σε επιστημονικά δεδομένα, η βραβευμένη ερευνήτρια και καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχολογίας Danielle Dick αναλύει μια διαφορετική προσέγγιση στη διαπαιδαγώγηση που εστιάζει στον μοναδικό γενετικό «κώδικα» κάθε παιδιού.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, τα βιβλία και τα podcasts για γονείς δίνουν έμφαση στον κρίσιμο ρόλο που παίζουν οι γονείς στη διαμόρφωση της ζωής ενός παιδιού, παραβλέποντας μια θεμελιώδη αλήθεια:
ότι η γενετική επηρεάζει κάθε όψη της ανθρώπινης συμπεριφοράς και κάθε παιδί διαθέτει έναν μοναδικό «κώδικα» με προδιαθέσεις που επηρεάζουν τα πάντα, από το πόσο εύκολα φοβάται μέχρι την παρορμητικότητα και την ευτυχία.

Η βραβευμένη καθηγήτρια Danielle Dick έρχεται να καταρρίψει τον μύθο ότι οι τεχνικές που χρησιμοποιούν οι γονείς μπορούν από μόνες τους να καθορίσουν τη συμπεριφορά και το μέλλον ενός παιδιού.
Η Dick εισάγει τους αναγνώστες στις τρεις διαστάσεις που βρίσκονται στη ρίζα της μοναδικής προδιάθεσης κάθε παιδιού –την εξωστρέφεια, τη συναισθηματικότητα και τον ηθελημένο έλεγχο ή αυτοέλεγχο–
και δείχνει ότι, στην πραγματικότητα, το κλειδί για να αναθρέψουν οι γονείς παιδιά που θα γίνουν ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι ενήλικες είναι να προσαρμόσουν τη στρατηγική τους στην προσωπικότητα των παιδιών.

Προσφέροντας ένα σημαντικό μήνυμα, το Κάθε παιδί είναι μοναδικό εξηγεί στους γονείς ότι το σημαντικότερο έργο τους είναι να βοηθήσουν τα παιδιά τους να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του αληθινού τους εαυτού.
Με ευχάριστο αλλά και επιστημονικά έγκυρο τρόπο, το Κάθε παιδί είναι μοναδικό σάς δίνει τις πρακτικές γνώσεις που πάντα θέλατε ως γονιός αλλά δεν γνωρίζατε ποιον να ρωτήσετε ή πού να ψάξε
Edward Hallowell, M.D., συγγραφέας των Ζώντας με τη διάσπαση και ADHD 2.0
Η γενετική παίζει πραγματικά κρίσιμο ρόλο στη διαμόρφωση της ζωής των παιδιών μας, αλλά οι γονείς δεν διαθέτουν τα εργαλεία που θα τους έδειχναν πώς να ακολουθήσουν τον “κώδικα” των παιδιών τους, ώστε να μεγιστοποιήσουν το δυναμικό τους. Ευτυχώς, η Dick προσφέρει αυτό το κομμάτι που τόσο λείπει.
Michele Borba, Ed.D., εκπαιδευτική ψυχολόγος και συγγραφέας των Thrivers και UnSelfie
Τι να κάνετε όταν τίποτα δεν λειτουργεί – ειδικά για το δικό σας παιδί! Όταν δυσκολεύεστε, το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει.
KJ Dell’Antonia, συγγραφέας των The Chicken Sisters και How to Be a Happier Parent
Ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα με πρακτικές λύσεις
Judson Brewer, M.D., Ph.D., συγγραφέας του Unwinding Anxiety, best seller των New York Times

Κάθε παιδί είναι μοναδικό ... και χρειάζεται την ανατροφή που του ταιριάζει

Ο Νόλαν μετράει τα αστέρια
Σειρά:
Σε καταλαβαίνω – No 1
Τζένη Κουτσοδημητροπούλου

Κάθε Σαββατοκύριακο ο Νόλαν έμενε στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς.
Αυτό το Σαββατοκύριακο, όμως, κάτι άλλαξε. Ο παππούς έλειπε… Είχε φύγει για ένα μακρινό ταξίδι.

«Ο παππούς τώρα θα βλέπει τα αστέρια;» ρώτησε ο Νόλαν κοιτάζοντας ψηλά.
«Ο ουρανός ανήκει σε όλους!» είπε η γιαγιά.

Η νέα σειρά βιβλίων Σε καταλαβαίνω βοηθά τα παιδιά να διαχειριστούν ευαίσθητα θέματα.
Εδώ παρουσιάζεται μια συγκινητική ιστορία για την απώλεια, που μας δείχνει πως, ακόμα και όταν οι αγαπημένοι μας δεν είναι κοντά, βλέπουμε τον ίδιο ουρανό.

Ο Νόλαν μετράει τα αστέρια

Ο άτλας του χρόνου
Tommaso Maiorelli

Αυτός ο εικονογραφημένος Άτλας παρουσιάζει τα πιο σημαντικά γεγονότα της παγκόσμιας Ιστορίας, από τη γένεση του Σύμπαντος μέχρι σήμερα, χρησιμοποιώντας το οπτικό εργαλείο των χρονολογικών γραμμών και μεγάλες σελίδες που ξεδιπλώνουν.

Ξετυλίγοντας το νήμα του χρόνου παρακολουθούμε τις μεγάλες κατακτήσεις της ανθρωπότητας, την άνοδο και την πτώση αυτοκρατοριών, ξακουστές μάχες και τα θαύματα της τέχνης, της επιστήμης και της λογοτεχνίας.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου θα ταξιδέψουμε στον χρόνο, από την εποχή των δεινόσαυρων ως την Αρχαία Ελλάδα, από τα μεσαιωνικά κάστρα μέχρι τα στρατόπεδα των δύο παγκόσμιων πολέμων, από τη Μεγάλη Έκρηξη ως την ψηφιακή επανάσταση.

Ένα Ταξίδι στην Iστορία από τη Μεγάλη Έκρηξη μέχρι την Ψηφιακή Επανάσταση!

Ο άτλας του χρόνου

Πώς δημιουργείται το δάσος
Sally Nicholls

Ποιος δημιουργεί το δάσος;
Ένας μάγος, ένας γίγαντας ή ένας αυτοκράτορας;
Πάμε μια βόλτα με τον παππού για να μάθουμε πώς δημιουργείται το δάσος, και να ανακαλύψουμε πώς χιλιάδες μικροσκοπικά πράγματα συνεργάζονται για να αλλάξουν τη Γη.

Διαβάζω την ιστορία και μαθαίνω για τα δάση σε όλο τον κόσμο και τους τρόπους για να τα προστατέψουμε.

Πώς δημιουργείται το δάσος

Πράσινος πλανήτης
Leisa Stewart-Sharpe

Αυτός είναι ο πράσινος πλανήτης μας. Ένας κρυμμένος κόσμος όπου τα φυτά έχουν αισθήσεις και μπορούν ακόμα και…να «μιλούν».

Ολόγυρά σας υπάρχουν φυτά που μάχονται τους εχθρούς τους
Και πείθουν ζώα να εργαστούν για λογαριασμό τους.
Από τα γιγάντια δέντρα ως τα πιο μικρά χόρτα,
Όλα χρειάζονται τη φροντίδα μας για την επιβίωση
Των ανθρώπων και του πλανήτη μας.
Ταξιδέψτε μες στην τροπική βλάστηση, για να συναντήσετε
Μια ορχιδέα που εξαπατά μια σφίγγα, να επισκεφτείτε
Ένα εκθαμβωτικό ποτάμι με τα χρώματα του ουράνιου τόξου
Και να θαυμάσετε ένα νούφαρο που φιλοξενεί
Ένα πάρτι σκαθαριών.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον πράσινο πλανήτη μας, βασισμένο στο νέο ντοκιμαντέρ του BBC.
Ίσως αλλάξει για πάντα τον τρόπο που βλέπετε τα φυτά…

Πράσινος πλανήτης

Άννα Καρένινα
Leo Tolstoy

«Όλες οι ευτυχισμένες οικογένειες μοιάζουν μεταξύ τους, αλλά κάθε δυστυχισμένη οικογένεια είναι δυστυχισμένη με τον δικό της μοναδικό τρόπο».

Στην αριστοκρατική Ρωσία του 19ου αιώνα η Άννα Καρένινα, μια νέα, όμορφη γυναίκα της υψηλής κοινωνίας, ζει σε μια καταπιεστική γι’ αυτήν οικογένεια μαζί με τον εξέχοντα πολιτικό σύζυγό της και τον μικρό τους γιο.
Οι ισορροπίες διαταράσσονται όταν η Άννα γνωρίζει και ερωτεύεται έναν νεαρό αξιωματικό του στρατού, τον κόμη Βρόνσκι.
Θέλοντας να αποφύγει ένα κοινωνικό σκάνδαλο, ο σύζυγός της αρνείται να της δώσει διαζύγιο. Αρνείται ακόμη και όταν η Άννα μένει έγκυος και αποκτάει ένα παιδί με τον Βρόνσκι.

Κόντρα στις κοινωνικές συμβάσεις της εποχής και τους ηθικούς νόμους, τις δικές της ανασφάλειες και την αγάπη της για τον γιο της, η Άννα εγκαταλείπει την οικογένειά της για να ζήσει με τον εραστή της και τη νεογέννητη κόρη τους.
Γρήγορα όμως η κοινωνική κατακραυγή τη θλίβει και τη διαλύει. Απομονώνεται, ενώ της δημιουργείται η υποψία ότι ο Βρόνσκι την απατά.
Σταδιακά χάνει τον έλεγχο του εαυτού της και οδηγείται σε ένα τραγικό αδιέ­ξοδο. Η αυτοκαταστροφή είναι μονόδρομος. Και η ζήλια που φωλιάζει μέσα της αποδεικνύεται τελικά πιο ισχυρή κι από τον έρωτα.

Η Άννα Καρένινα του Τολστόι είναι μια από τις πιο επιδραστικές ιστορίες που γράφτηκαν ποτέ.

Άννα Καρένινα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.