Μονοήμερη στο Σούνιο: Οι 4 στάσεις που πρέπει να κάνεις

Αν ψάχνεις να οργανώσεις μια μονοήμερη εκδρομή μέσα στο σαββατοκύριακο τότε η μονοήμερη στο Σούνιο είναι μια από τις πολύ καλές επιλογές που μπορείς να κάνεις. Θα περάσεις καλά, θα δεις αξιοθέατα. Θα κάνεις βουτιές και θα φας φρέσκο ψάρι ή ό,τι τραβάει η όρεξη σου. Γενικώς οι επιλογές είναι πολλές και καλές και δε θα είναι μία και μοναδική η φορά που θα κάνεις μια μονοήμερη εκδρομή στο Σούνιο. Το καλοκαίρι είναι ιδανική εποχή για να κανονίζεις εκεί εξορμήσεις συνδυάζοντας πολλά στη βόλτα σου. Γενικά η ανατολική Αττική έχει πολλά να δεις και να κάνεις σε μια μονοήμερη εκδρομή. Όπως για παράδειγμα το ιερό των Αιγυπτίων θεών που βρίσκεται 40 λεπτά από την Αθήνα.

Αφού ξεκίνησες για Σούνιο, λοιπόν, πάμε να δούμε τις στάσεις που σου προτείνουμε να κάνεις…

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Ενισχύστε το Συσσίτιο του Ι.Ν της Αναλήψεως - Δείτε τι χρειάζονται επειγόντως

Ναός του Ποσειδώνα

Σούνιο χωρίς ναό του Ποσειδώνα δεν γίνεται φυσικά! Από το σημείο αυτό θα απολαύσεις μια μοναδική θέα στη θάλασσα, κι αν πας κατάλληλη ώρα και το ηλιοβασίλεμα. Θα θαυμάσεις από κοντά έναν ναό – αριστούργημα αρχιτεκτονικής κατασκευασμένος το 444 π.Χ. Ο αρχαιολογικός χώρος φιλοξενεί τον Ναό του Ποσειδώνα περιλαμβάνει επίσης τα απομεινάρια του μικρού ναού της Αθηνάς Σουνιάδος, του φρουρίου με τα τείχη και τον μικρό οικισμό στο εσωτερικό του, και του αρχαίου λιμανιού που βρισκόταν στη σκιά του Ποσειδώνα. Μια εκπαιδευτική εκδρομή θα σε πείσει ότι άξιζε τον κόπο. Αναλόγως από ποια διαδρομή θα πας, θα δεις και τις περίφημες Τρύπες του Καραμανλή με την ιδιαίτερη ιστορία όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για το Μαθητικό Φεστιβάλ (φωτό)

Βουτιά στην παραδεισένια παραλία

Μιλάμε για την παραλία Σκαλάκια που θα σε γοητεύσει. Θα την βρεις στον οικισμό Αλθέα ο οποίος ανήκει στον δήμο Κρωπίας. Θα τον βρεις στο 35ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Αθηνών – Σουνίου και αποτελεί το παραθαλάσσιο κομμάτι του Δήμου. Εκεί, λοιπόν, κατά την άποψή μας βρίσκεται μια από τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής. Τα Σκαλάκια στα οποία πρέπει να κάνεις τη στάση σου!

Πέρασμα από τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου

Ο συγκεκριμένος Δρυμός της Αττικής ιδρύθηκε το 1971 και είναι ο μικρότερος δρυμός της Ελλάδας αλλά και άγνωστος σε πολλούς. Φτάνοντας εκεί έχεις πολλές επιλογές όπως το να περπατήσεις και να δεις στοές μεταλλείων του περασμένου αιώνα ή να κάνεις ακόμη και πικ νικ. Στον συγκεκριμένο Δρυμό υπάρχει και το λεγόμενο Χάος, ο άγνωστος κρατήρας στην Αττική που έχει σχήμα καρδιάς.

Δείτε ακόμα:  Έβαλαν φωτιά σε κόκκινο κάδο (φωτό)

Μονοήμερη στο Σούνιο: Φινάλε με τον ιδανικό τρόπο

Και αφού κάνεις τις βόλτες σου ή τις βουτιές σου, θα κάνεις οπωσδήποτε μια στάση για φαγητό. Η μονοήμερη στο Σούνιο πρέπει να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο! Υπάρχουν πολλά ταβερνάκια και μάλιστα με θέα τον Ναό του Ποσειδώνα. Θα φας φρέσκο ψάρι και θα ξεφύγεις από την καθημερινότητα. Θα γεμίσεις μπαταρίες μέχρι την επόμενη φορά που θα πας μονοήμερη εκδρομή στο Σούνιο.

news.gr