“Μουλάν Trolls World Tour” & “Μετά τα Μεσάνυχτα”, στο Σινέ Αελλώ στη Ραφήνα

Μουλάν Trolls World Tour

Όταν ο Αυτοκράτορας της Κίνας εκδίδει διάταγμα να επιστρατεύεται ένας άντρας ανά οικογένεια στις υπηρεσίες του Αυτοκρατορικού Στρατού προς υπεράσπιση της χώρας από εισβολείς, η Hua Mulan, η μεγαλύτερη κόρη ενός σπουδαίου στρατιώτη, παίρνει τη θέση του άρρωστου πατέρα της. Μεταμφιεσμένη σε άντρα, η Hua Jun, δοκιμάζεται με κάθε τρόπο και καλείται να βρει τη δύναμη μέσα της για να φτάσει στο αποκορύφωμα των δυνατοτήτων της. Είναι μια επική διαδρομή που τη μεταμορφώνει σε διάσημη πολεμίστρια, άξια του σεβασμού και της ευγνωμοσύνης ενός ολόκληρου έθνους και ενός περήφανου πατέρα.

Εμπνευσμένη από ένα αρχαίο κινέζικο ποίημα, η ταινία μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη μία απίστευτη ιστορία που τιμά τον πλούτο της κινέζικης κουλτούρας και τη δύναμη της γυναικείας φύσης. Μία ιστορία που είναι παραδοσιακή, αλλά και παγκόσμια, αντανακλώντας το βάθος της κινέζικης κουλτούρας. Ένας συνδυασμός από συναίσθημα και θέαμα με καθηλωτικά σκηνικά, το Mulan έχει παγκόσμια επίδραση χάρη στα διαχρονικά θέματα της τιμής, της οικογένειας και του καθήκοντος.

Δείτε ακόμα:  I’m thinking of ending things (Netflix): Πόσο πραγματικοί είμαστε ο ένας απέναντι στον άλλον αλλά και στον εαυτό μας;

Η Disney επιστρέφει στον θρύλο της Mulan μετά την αριστουργηματική ταινία κινουμένων σχεδίων του 1998, αυτή τη φορά με μία συναρπαστική, καταιγιστική και συγκινητική live-action ταινία για την εμβληματική πολεμίστρια, που είναι εμπνευσμένη από ένα αρχαίο κινέζικο ποίημα.

Από ΠΕΜΠΤΗ 10 Έως ΤΕΤΑΡΤΗ 16 Σεπτεμβρίου

ΜΟΥΛΑΝ

TROLLS WORLD TOUR

Σκηνοθεσία: Νίκι Κάρο.

Πρωταγωνιστούν: Γιφέι Λιού, Ντόνι Γεν, Τζέισον Σκοτ Λι.

Διάρκεια: 115 λεπτά

Ώρα έναρξης: Πέμπτη – Κυριακή 20.30 (Μία προβολή) (Μεταγλωττισμένη)

Δευτέρα – Τετάρτη 20.30 (Μια Προβολή) (Με Υπότιτλους)

Μετά τα Μεσάνυχτα

Η μικρή κόρη του αρχιτέκτονα Μπάξτερ πνίγεται, παίζοντας στη λίμνη κοντά στο σπίτι τους, χωρίς αυτός ή η γυναίκα του να μπορέσουν να τη σώσουν. Πολύ αργότερα, όταν ο Μπάξτερ βρίσκεται για δουλειά στην Βενετία, η γυναίκα του γνωρίζεται με μία τυφλή Αγγλίδα μέντιουμ, που την ενημερώνει ότι το νεκρό της κοριτσάκι την προειδοποίησε για έναν θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχει ο Μπάξτερ στη Βενετία. Πράγματι, εκείνος έχει ένα σχεδόν θανατηφόρο ατύχημα στην εκκλησία, που αναστηλώνει…

Δείτε ακόμα:  "Σαμπρίνα", από Πέμπτη έως Κυριακή, στο Σινέ Αελλώ στη Ραφήνα

To κλασικό ψυχολογικό θρίλερ του Νίκολας Ρεγκ, βασισμένο στην ομότιτλη ιστορία της Δάφνης Ντε Μοριέ έρχεται στα θερινά με πλήρως αποκατεστημένες ψηφιακές κόπιες. Η Τζούλι Κρίστι και ο Ντόναλντ Σάδερλαντ υποδύονται ένα παντρεμένο ζευγάρι, που ταξιδεύει στη Βενετία μετά από τον τυχαίο θάνατο της κόρης τους, αφότου ο σύζυγος δέχεται μια πρόταση για να αποκαταστήσει μια εκκλησία. Εκεί συναντούν δύο αδελφές, η μία εκ των οποίων ισχυρίζεται ότι είναι μελλοντολόγος και τους πείθει ότι η κόρη τους προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί τους για να προειδοποιήσει για έναν επικείμενο κίνδυνο. Αρχικά, ο σύζυγος αγνοεί τους ισχυρισμούς της, αλλά στη συνέχεια αρχίζουν να συμβαίνουν μυστήρια γεγονότα.

Ο Ρεγκ αν και ακολουθεί τον δρόμο ενός κλασικού θρίλερ, εστιάζει περισσότερο στην ψυχολογία του πόνου και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει σε μια σχέση ο θάνατος ενός παιδιού. Ο τρόπος που απεικονίζει τη θλίψη έχει αναγνωρισθεί ως ασυνήθιστα ισχυρός. Γι’ αυτό και θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του είδους της, με μεγάλες καινοτομίες στο μοντάζ και το αφηγηματικό της ύφος, γι’ αυτό και συμπεριλαμβάνεται στις 10 καλύτερες βρετανικές ταινίες του 20ου αιώνα. Το ιμπρεσιονιστικό και συμβολιστικό στυλ της την κατατάσσει ανάμεσα στους σταθμούς του παγκόσμιου κινηματογράφου, ενώ η κλασική πλέον σεξουαλική σκηνή που περιλαμβάνει, στην εποχή της θεωρήθηκε ιδιαίτερα τολμηρή με αποτέλεσμα σε πολλές χώρες να λογοκριθεί.

Δείτε ακόμα:  The devil all the time (Netflix): Αμαρτίαι γονέων, παιδεύουσι τέκνα

ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

DON’T LOOK NOW

Σκηνοθεσία: Νίκολας Ρεγκ.
Πρωταγωνιστούν: Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τζούλι Κρίστι.

Διάρκεια: 110 λεπτά

Ώρα έναρξης: Παρασκευή & Σάββατο 22.30 (Μια προβολή)

Cine ΑΕΛΛΩ Digital Cinema
Ελ. Βενιζέλου 12, Ραφήνα
Τηλ.: 22940 23420