Μπάχαλο με το άνοιγμα εστίασης και καταστημάτων -Ο υπουργός αδειάζει τον αναπληρωτή υπουργό!

Μπάχαλο επικρατεί με το άνοιγμα της εστίασης ακόμα και μέσα στους κόλπου του ίδιου υπουργείου με τον υπουργό να αδειάζει τον αναπληρωτή υπουργό.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο Realfm 97,8 και σε ερώτηση σχετικά και με τη δήλωση τουαναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση ότι σχεδιάζεται το άνοιγμα την 1η Δεκεμβρίου, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «δεν είπε ο κ. Παπαθανάσης ότι 1η Δεκεμβρίου ανοίγουν όλα. Το εάν θα ανοίξουμε ή όχι θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. Εμείς ως υπουργείο Ανάπτυξης επεξεργαζόμαστε διάφορα σενάρια. Ένα από αυτά που επεξεργαζόμαστε είναι, αν μας πουν ότι μπορούμε 1η Δεκεμβρίου να ανοίξουμε εν όλω ή εν μέρει, με ποιο ρυθμό θα ανοίξουμε. Αυτό είπε και ο Παπαθανάσης».

Ο υπουργός Ανάπτυξης συνέχισε λέγοντας ότι «το εάν θα ισχύσει το ένα ή το άλλο σενάριο, αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας. Αν αρχίσει και πέφτει η πανδημία, ο δείκτης R, τότε οι ειδικοί θα μας πουν «μπορείτε να ανοίξετε μέχρι τόσο». Το άνοιγμα όπως και την προηγούμενη φορά θα γίνει σταδιακά. Το πόσο σταδιακά και με ποια ταχύτητα και πώς εξαρτάται από την εξέλιξη της πανδημίας».

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο λιανικό εμπόριο, «αν δεν ανοίξει τις γιορτές, χιλιάδες επιχειρήσεις θα υποστούν ανήκεστο βλάβη, καθώς ο Δεκέμβριος δεν είναι οποιοσδήποτε μήνας γι’ αυτές, θέσεις εργασίας ανθρώπων θα διακινδυνευθούν και θα χαθούν και η ζημία στην οικονομία θα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Για να ανοίξουμε τη λιανική πώληση τον Δεκέμβριο όπως θα θέλαμε όλοι, πρέπει σιγά σιγά να αρχίσουν να πέφτουν τα κρούσματα».

Δείτε ακόμα:  Άρση lockdown: Τι αλλάζει από το Σάββατο - Πότε έρχεται το τέλος για τις μάσκες

aftodioikisi