Μπακογιάννης: Σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων στην Αθήνα – «Μεγαλύτερο και από εκείνο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004»

Mεγαλύτερο και από εκείνο στην Αθήνα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, είναι το πρόγραμμα έργων στην πρωτεύουσα που έχει δρομολογήσει ο δήμος και ήδη είναι σε εξέλιξη, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στο Olympia forum.

Εκτός από το «Μεγάλο Περίπατο», το πρόγραμμα περιλαμβάνει την κατασκευή νέων πλατειών, πεζοδρόμων, έργα στο Λυκαβηττό, τον Εθνικό Κήπο κ.ά..

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που υπήρξαν για τον «Μεγάλο Περίπατο», ο δήμαρχος Αθηναίων υπενθύμισε ότι ανάλογες αντιδράσεις είχαν υπάρξει και με τις πεζοδρομήσεις της Ερμού και Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Απατώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε και στη μετάβαση του δήμου στη ψηφιακή εποχή. Όπως είπε, εκτός από τις 120 ψηφιακές υπηρεσίες που ήδη προσφέρει ο δήμος και δεκάδες χιλιάδες πολίτες τις χρησιμοποιούν ήδη και εξυπηρετούνται χωρίς γραφειοκρατία και καθυστερήσεις, είναι σε εξέλιξη ένα πιλοτικό πρόγραμμα επιτήρησης, με αισθητήρες των θέσεων στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αντικοινωνική στάθμευση.

Δείτε ακόμα:  Αυτές είναι οι 6 νέες ψηφιακές εφαρμογές με ένα κλικ που έρχονται τις επόμενες εβδομάδες

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε ακόμη στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του ηλεκτροφωτισμού της πρωτεύουσας, ύψους 50 εκατ. ευρώ, αλλά και στην αναγκαιότητα ύπαρξης ενός μητροπολιτικού φορέα, αποκλειστικά αρμόδιου για τις συγκοινωνίες και το κυκλοφοριακό της Αθήνας.

«Σημαντική ευκαιρία» το πρόγραμμα για τις «Έξυπνες Πόλεις»
Για σημαντικότατη ευκαιρία «με το πρόγραμμα για τις “Έξυπνες Πόλεις” που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, να ψηφιοποιηθούν οι δήμοι» έκανε λόγο από την πλευρά του ο Ceo της Microsoft σε Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, που συμμετείχε στην ίδια συζήτηση.

Δείτε ακόμα:  Επίδομα θέρμανσης: Λήγει απόψε η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων

Ο κ. Μιχαλόπουλος αναφέρθηκε στην συνεργασία που έχει η εταιρία με τον δήμο, όπως το παραπάνω πρόγραμμα, αλλά και στην ανάγκη βελτίωσης της εκμάθησης των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών και τη δυνατότητα πρόσβασης όλων στις ψηφιακές υπηρεσίες.

newsbeast.gr