Μπόμπολας – Ψυχάρης: Στο «σφυρί» ξανά οι εγκαταστάσεις της Ίριδας στο Κορωπί!

Σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό βγαίνει για τέταρτη φορά η άλλοτε ισχυρή εκτυπωτική βιομηχανία «Εκτυπώσεις ΙΡΙΣ» του Φώτη Μπόμπολα και του Σταύρου Ψυχάρη

Συγκεκριμένα σήμερα 16 Οκτωβρίου, βγαίνει στο «σφυρί» το ακίνητο της εταιρείας ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΙΡΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ στο Κορωπί, το οποίο ανήκε κατά το παρελθόν στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ) του Σταύρου Ψυχάρη και στην Πήγασος Εκδοτική του Φώτη Μπόμπολα.

Το ακίνητο βγαίνει στο e-σφυρί αυτή τη φορά με χαμηλότερη τιμή πρώτης προσφοράς, καθώς οι δύο προηγούμενοι πλειστηριασμοί ματαιώθηκαν, λόγω μη εμφάνισης πλειοδοτών, εξαιτίας της υψηλής πρώτης τιμής προσφοράς και της έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Τράπεζα Πειραιώς και η τιμή της πρώτης προσφοράς διαμορφώνεται σε 15.880.000 ευρώ.

Δείτε ακόμα:  «Βενέτης»: «Λουκέτο» σε πέντε καταστήματα, προειδοποιεί για ακόμη περισσότερα - Η ανακοίνωση της εταιρείας

Ο πλειστηριασμός αφορά τον ακίνητο και μηχανολογικό εξοπλισμό της εταιρείας στο Κορωπί, σε μια έκταση 62.406,41 τ.μ. Έπειτα από τρεις άγονους πλειστηριασμούς που έγιναν, από πέρυσι το καλοκαίρι έως σήμερα η τιμή πρώτης προσφοράς πλέον έχει μειωθεί στα 15,88 εκατ. ευρώ (από 35,18 εκατ. ευρώ που είχε προσδιοριστεί στον πρώτο).

Το ποσό για το οποίο επεβλήθη η κατάσχεση ήταν 2 εκατ. ευρώ.

Το ακίνητο βρίσκεται επί της οδού Αιγαίου, στο 20ο χλμ. της Λεωφόρου Λαυρίου, στο Οικοδομικό Τετράγωνο που περιβάλλεται από τις οδούς Λ. Λαυρίου, Αιγαίου και Ερμού και πρόκειται για Βιομηχανική Μονάδα εγκατάστασης με τους λοιπούς χώρους της, που έχει ανεγερθεί επί οικοπέδου συνολικής επιφανείας 62.406,41 τετραγωνικών μέτρων.

Δείτε ακόμα:  Κορoνοϊός: Η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τους θανάτους κατά 9% στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, οι στεγασμένοι χώροι ανέρχονται σε 38.000 τ.μ. και περιλαμβάνουν:

τις εκτυπωτικές εγκαταστάσεις εφημερίδων, περιοδικών, διαφημιστικών, βιβλίων κλπ.,
μέρος των αποθηκών χάρτου,
την τεχνική υποστήριξη,
τους χώρους ένθεσης και αποστολής εφημερίδων,
τις αποθήκες βοηθητικών υλών, καθώς και
τα γραφεία της διοίκησης.

Στις εγκαταστάσεις αυτές εκτυπωνόταν μέχρι πρόσφατα μεγάλος αριθμός εφημερίδων, περιοδικών, διαφημιστικών εντύπων και βιβλίων.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία, στις εγκαταστάσεις της IRIS εκτυπώνονταν κάποια στιγμή περίπου 97 εφημερίδες, από τις οποίες

Δείτε ακόμα:  Δωρεάν μαστογραφία ανά δύο έτη για όλες τις γυναίκες 49 και 50 ετών

15 ημερήσιες
33 εβδομαδιαίες
3 δισεβδομαδιαίες
6 15νθήμερες
40 εφημερίδες ποικίλης περιοδικότητας

Να σημειωθεί ότι η IRIS ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ Α.Ε.Β.Ε. ιδρύθηκε το 1991 και υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους εκτυπωτικούς οργανισμούς στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Οι δύο μέτοχοι της IRIS ήταν, από το 2006 και μέχρι την κατάρρευσή τους, η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε. και η ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. οι οποίοι κατείχαν έκαστος το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της.

mononews.gr