Μπουρνούς: “Αυτή είναι η αλήθεια για το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας”

Με ανάρτηση του ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου παίρνει θέση σχετικά  με όλα όσα ακούγονται και γίνονται για τα αντιπλημμυρικά έργα στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας

Αναλυτικά ο κ. Μπουρνούς αναφέρει:

Πρωτομαγιά σήμερα ημέρα, όλη η φύση χαίρεται και λάμπει η αλήθεια, σε αντίθεση με την πρωταπριλιά που κυριαρχεί το ψέμα και προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών, προσπάθεια που κατέβαλαν συστηματικά κάποιοι φανατικοί -δήθεν περιβαλλοντολόγοι- από τη Ραφήνα και την ευρύτερη περιοχή να παραπληροφορήσουν συστηματικά τους πολίτες για δήθεν εγκιβωτισμού του μεγάλου ρέματος Ραφήνας.

Η εικόνα που ανεβάζω στην ανάρτησή μου στο fb, από τον Ληθαίο ποταμό στα Τρίκαλα, είναι η εικόνα από το μέλλον που έρχεται για τον τόπο μας- και ακόμα καλύτερη- για αυτό το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο ανάπλασης ενός ποταμού που θα αναβαθμίσει περιβαλλοντικά τον τόπο μας.

Μην ξεχνάμε ότι στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας για την άθλια εικόνα που παρουσιάζει σήμερα, πλέον της έλλειψης ασφάλειας των ανθρώπων που έχουν κτίσει εντός σχεδίου και οι οποίοι έχουν πάθει καταστροφές πέντε φορές έως τώρα έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές, έχουν ασχημονύσει πάνω του διαχρονικά, υπηρεσίες και πολίτες εδώ και χρόνια έχοντας κατακτήσει αυτόν τον υδροβιότοπο απόκοσμο σημείο μέσα στην πόλη.

Η αλήθεια θα λάμψει και είναι η ακόλουθη:

1. Το μεγάλο ρέμα Ραφήνας ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΙΒΩΤΙΣΤΕΙ και θα γίνουν μόνο παρεμβάσεις στα πρανή και στον πυθμένα.

2. Το μεγάλο ρέμα Ραφήνας ΘΑ ΑΝΑΠΛΑΣΤΕΙ ΜΕ ΖΑΡΖΑΝΕΤΙΑ -δηλαδή πέτρες μέσα στις συρματοκιβώτια.

3. Το μεγάλο ρέμα Ραφήνας δεν θα γίνει με σκυρόδεμα- παρά μόνο σε μήκος 800M στην ΕΥΒΟΪΚΟΎ δίπλα στα σχολεία, για να προστατευθεί κυρίως η ασφάλεια των παιδιών μας.
( μόλις 300 μέτρα παραπάνω από αυτό το μήκος που έχει τσιμεντοποίηση εδώ και 50 χρόνια).

4. Στο μεγάλο ρέμα Ραφήνας η ΕΚΒΟΛΗ ΘΑ ΕΙΝΕΙ ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ δηλαδή όπως είναι σήμερα..

5. Το μεγάλο ρέμα Ραφήνας θα γίνει ενας ΝΕΟΣ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ ΖΗΛΕΥΤΌΣ και θα ενταχθεί στον κοινωνικό ιστό της πόλης.

6. Το μεγάλο ρέμα Ραφήνας θα γίνει από την πλευρά της οδού Αύρας (κοιμητήριο) πεζόδρομος, ποδηλατόδρομος και ζώνη φύτευσης, πλάτους τριών μέτρων, το καθένα από αυτά, για να απολαμβάνουν οι πολίτες αυτό το μαγευτικό σημείο της πόλης.

7. Το μεγάλο ρέμα Ραφήνας θα κερδίσει τη μάχη απέναντι στο φανατισμό και στην ανασφάλεια

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙΓΡΆΦΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΨΕΥΔΗ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΈΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ να υλοποιήσει για όλους εμάς.

Για όλα αυτά η δημοτική αρχή δεσμεύεται ότι θα γίνουν όπως τα περιγράφει η μελέτη και ακόμα καλύτερα.

Αυτή είναι η αλήθεια απέναντι στα ψεύδη περί δήθεν εγκιβωτισμού, όπως και για δήθεν σκεπάσματος του μεγάλου ρέματος Ραφήνας.

Η Αττική οδός η οποία ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΕΛΘΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΌΜΩΣ πάνω από το ρέμα, αλλά μόνο δίπλα και σε απόσταση από αυτό.
οποιαδήποτε επικοινωνία της Αττικής οδού με τη Λεωφόρο Φλέμινγκ θα γίνεται μέσω γεφυρών πάνω από το μεγάλο ρέμα Ραφήνας.

Στο μεγάλο ρέμα Ραφήνας δίνουμε τον αναγκαίο χώρο για να δεχθεί τον όγκο νερών που έχουν εκτρέψει σ’αυτό ,ώστε να μπορεί να λειτουργήσει και να είναι ασφαλείς οι πολίτες οι περιουσίες τους.

Για όλα αυτά έχουμε δεσμευτεί απέναντι στους πολίτες.
Και τηρούμε το λόγο μας.

Αυτή είναι η αλήθεια απέναντι στα ψεύδη που διαδίδουν σκόπιμα κάποιοι, πλέον γνωστοί σε όλους μας, είτε από τυφλό φανατισμό, είτε για μικροπολιτική εκμετάλλευση.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ με ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.