Μπουρνούς για την υπογραφή της σύμβασης για το Δίκτυο Αποχέτευσης: Ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πράξη! (βίντεο)


Υπεγράφη η σύμβαση για το εμβληματικό έργο κατασκευής του Δικτύου Αποχέτευσης Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου

Στη τοποθέτηση του  ο Δημαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς κατά την τελετή υπογραφής της Σύμβασης για το έργο κατασκευής Δικτύου Αποχέτευσης Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου τόνισε πως πρόκειται για μια πραγματικά σημαντική στιγμή στην ιστορία της πόλης, ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πράξη

Αναλυτικά ο κ. Μπουρνούς ανέφερε:

Ήταν 1986 όταν η μικρή τότε κοινότητα Ραφήνας έκανε μια προμελέτη για βιολογικό στην περιοχή. Μια μελέτη που υποβλήθηκε δύο φορές στο Ταμείο Συνοχής επειδή όμως υπήρχε μια διαφορετική προσέγγιση από την κεντρική διοίκηση για έναν βιολογικό ο οποίος ήταν πολύ μεγαλύτερου φάσματος και γεωγραφικής έκτασης δεν μπορέσαμε να υλοποιήσουμε αυτό το όνειρο.

Δείτε ακόμα:  Μαρκόπουλο: Υπεγραφή και ξεκινά το αντιπλημμυρικό έργο του ρέματος Αγίου Γεωργίου

35 χρόνια μετά, φτάνουμε να υλοποιούμε ένα έργο το οποίο δίνει προοπτική στην πόλη μας, θα κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο περιβάλλον. Αυτό το εμβληματικό έργο ήταν μια υπόσχεση προς τους συμπολίτες μας. Ένα έργο το οποίο είχε πολλές δυσκολίες τις οποίες ξεπεράσαμε βήμα προς βήμα, όλοι μαζί.

Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής, την ΕΥΔΑΠ, τους εκπροσώπους της κεντρικής διοίκησης, και το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου, τους δημοτικούς συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης που βάλανε πλάτη στην υλοποίηση αυτού του έργου.

Δείτε ακόμα:  Έφτασε η ώρα Αττική Οδός & Προαστιακός να έρθουν στη Ραφήνα - Τι είπε ο Κ. Καραμανλής

Έχω τη χαρά, ως εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής να έχω πάρει την αρχική απόφαση το 2016 και να φτάσουμε σήμερα, το 2021 να υπογράψουμε την έναρξη κατασκευής των δικτύων με ένα χρονικό ορίζοντα 40 μηνών. Πιστεύω ότι το 2025 θα έχει δώσουμε λύση οριστικά δημιουργώντας και το Κέντρο Επεξεργασίας.