Μπουρνούς στο Δημοτικό Συμβούλιο: Κάποιοι ζουν σε έναν… φανταστικό κόσμο


Ερωτήσεις τέθηκαν ως συνήθως στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτή τη φορά αφορούσαν το κτήριο του ΟΤΕ και η κατασκευή γραφείων του Συλλόγου Κρητών Ραφήνας-Πικερμίου.


Ο κ. Φαφούτης ανέφερε πως ερχόμενος στο δημαρχείο είδε την πινακίδα και τα αυτοκόλλητα στο κτήριο του ΟΤΕ για την έκθεση Θαλάσσιου Κόσμου. Είπε πως δεν θυμάται να έχει παρθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο για ενοικίαση του κτηρίου για τέτοια έκθεση και πως το κτήριο είχε ενοικιασθεί για τις ανάγκες των πυρόπληκτων.

Ο κ. Μπουρνούς απάντησε πως ο κ. Φαφούτης δεν θυμάται πως το δημοτικό συμβούλιο στις αρχές του 2018 πήρε απόφαση για την ενοικίαση του κτηρίου, και πως δεν είναι αλήθεια πως ο δήμος το είχε ενοικιάσει για τους πυρόπληκτους. Δεν έχει ενοικιασθεί ολόκληρο το κτήριο, αφού ο ΟΤΕ διατηρεί κάποιους χώρους, όμως είχε γίνει παραχώρηση για τους πρώτους έξι μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες και επίσης ανέφερε πως είχε παρθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο για την αποδοχή της δωρεάς της συλλογής θαλασσίων εκθεμάτων.

Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε πως όντως έχει παρθεί απόφαση για την ενοικίαση μέρους του κτηρίου του ΟΤΕ, όμως δεν θυμάται να υπάρχει απόφαση να τοποθετηθούν εκεί τα εκθέματα. Επίσης ανέφερε πως αν είναι το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που μπορούν να παρθούν αποφάσεις, θα έπρεπε να εκδοθεί το ψήφισμα για το λιμάνι

Ο “ανεξάρτητος” δημοτικός σύμβουλος και γνώστης πολλών θεμάτων κ. Ζαφειρόπουλος μίλησε για τις εργασίες που γίνονται στο Οχυρό για την κατασκευή των γραφείων του Συλλόγου Κρητών, ενώ δήλωσε πως δεν υπάρχει απόφαση για την ενοικίαση του κτηρίου του ΟΤΕ.

Ο κ. Μπουρνούς απάντησε πως κάποιοι ζούνε σε ένα φανταστικό κόσμο όπου οι υπάλληλοι του δήμου θα μπορούσαν να υπογράψουν για ενοικίαση κτηρίου, χωρίς να υπάρχει απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο. Ενώ όσο αφορά την κατασκευή των γραφείων του Συλλόγου Κρητών, απάντησε πως και για το θέμα αυτό έχει ληφθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο.