Μυστηριώδης ιός σκοτώνει δεκάδες κουτάβια

Ανησυχούν κτηνίατροι και φιλόζωοι στην πολιτεία Μίσιγκαν των ΗΠΑ, καθώς ένας άγνωστος ιός έχει ήδη σκοτώσει δεκάδες σκύλους.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της «New York Post», ο συγκεκριμένος ιός έχει ήδη σκοτώσει τουλάχιστον 30 σκύλους στο βόρειο τμήμα της πολιτείας του Μίσιγκαν, ενώ η πλειοψηφία των θανάτων φαίνεται να αφορούν μικρά κουτάβια κάτω των δύο ετών.

Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις των αρχών στη «USA Today», η εν λόγω ασθένεια προκαλεί στα κουτάβια σοβαρά γαστρεντερικά προβλήματα, ενώ φέρεται να προκαλεί το θάνατό τους εντός 3-5 ημερών.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν αιμορραγική διάρροια, εμετό και λήθαργο.

«Η πολιτεία βρίσκεται σε κατάσταση πανικού αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει θεραπεία και δεν υπάρχει εμβόλιο γιατί ακόμα δεν ξέρουμε ποιος είναι ο ιός», δήλωσε σχετικά η επικεφαλής του Τμήματος Ελέγχου Ζώων του Μίσιγκαν, Ρούντι Χικς.

Η ίδια πρόσθεσε ότι η ασθένεια αυτή είναι παρόμοια με τον παρβοϊό- ο οποίος προκαλεί παρεμφερή συμπτώματα και μεταδίδεται μέσω τις σωματικής επαφής από σκύλο σε σκύλο. Όμως, οι σκύλοι που πέθαναν είχαν διαγνωστεί αρνητικοί στον παρβοϊό.

Με τον κίνδυνο να ελλοχεύει, το Τμήμα Ελέγχου Ζώων καλεί τους κατοίκους της περιοχής που έχουν σκύλο να κρατούν τα κατοικίδιά τους στο σπίτι και μακριά από άλλα κουτάβια, μέχρι να υπάρξουν περεταίρω πληροφορίες.

 

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.