Ν. Βουτζάς: Κάλεσμα για συμμετοχή στις βάρδιες πυροφύλαξης – Είναι χρέος όλων μας να προστατεύσουμε την περιοχή μας


Οι καιρικές συνθήκες, που επικρατούν και αυτό το καλοκαίρι, επιβάλλουν την επαγρύπνηση όλων μας για την αποφυγή εκδήλωσης νέας καταστροφικής πυρκαγιάς. Οι θεωρίες οτι δεν κινδυνεύουμε, επειδή κάηκε το μεγαλύτερο μέρος του δασικού μας πλούτου, είναι αβάσιμες, γιατί υπάρχει αρκετή φυτική ύλη (ξερά χόρτα), καθώς και εστίες πράσινου στους κήπους και τις αυλές μας, τις οποίες με κόπο αποκαταστήσαμε και διατηρούμε.


Υπενθυμίζουμε οτι η καταστροφική πυρκαγιά ήρθε στον Οικισμό του Ν. Βουτζά από τη Νταού Πεντέλη, διαπερνώντας τη ρεματιά της Καλλιτεχνούπολης, η οποία δεν είχε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΕΝΔΡΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΘΑΜΝΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΧΟΡΤΑ.

Σας καλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στις βάρδιες πυροφύλαξης στο νέο μας Πυροφυλάκιο, το οποίο αντικατέστησε το παλιό που κάηκε και θα λειτουργήσει αυτήν την εβδομάδα.

Δείτε ακόμα:  Φυλάσσοντας σύνορα... στη Ραφήνα και τη Βουλιαγμένη!

Είναι χρέος ΟΛΩΝ μας να προστατεύσουμε την περιοχή μας, αλλά και τις περιοχές που διαθέτουν πράσινο και συνορεύουν με το Ν. Βουτζά!

Μπορείτε να επικοινωνείτε με τους υπεύθυνους των βαρδιών πυροφύλαξης Γιώργο Τσοκανή 694 7379996 και Νεφέλη Κατσαφούρου 694 5590491. Σας ευχαριστούμε.

Το ΔΣ του Εξωραϊστικού
Συλλόγου Ν. Βουτζά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ».