«Να είσαι κυρία, είπαν»: O συγκλονιστικός μονόλογος της Cynthia Nixon που έγινε viral

Το βίντεο τιτλοφορείται «Be a Lady, They Said» και δημοσιεύθηκε στο λογαριασμό του περιοδικού Girls.Girls.Girls στο Instagram.

Όλες εκείνες τις επίπλαστες νόρμες που πιέζουν τις γυναίκες να φτάσουν την ευρέως αποδεκτή τελειότητα στηλιτεύει με ένα βίντεο η Cynthia Nixon.

H 53χρονη ηθοποιός, η οποία πλέον ασχολείται με τα πολιτικά δρώμενα στο πλευρό του Bernie Sanders, απαγγέλλει ένα μονόλογο στον οποίο απαριθμεί ένα σωρό «πρέπει» και «δεν» που υπαγορεύονται στις γυναίκες και σύμφωνα με τα οποία πρέπει να λειτουργήσουν για να είναι «κυρίες» και όχι χαζογκόμενες ή υστερικές σκύλες.

Δείτε ακόμα:  Κώστας Κωστόπουλος: Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος της Άννας Τσουκαλά

«Δείξε σέξι. Να είσαι hot. Μην είσαι τόσο προκλητική. Φόρα μαύρα. Φόρα γόβες. Είσαι πολύ ντυμένη. Είσαι πολύ γδυτή. Δείχνεις σα να έχεις αφεθεί. Να είσαι κυρία, είπαν. Μην είσαι τόσο χοντρή. Μην είσαι τόσο αδύνατη. Φάε. Μην τρως. Παράγγειλε σαλάτα. Μην τρως υδατάνθρακες. Παράλειψε το επιδόρπιο. Κάνε δίαιτα. Θέε μου, είσαι κόκκαλο. Στους άνδρες αρέσουν οι καμπύλες», είναι μερικές από τις προτάσεις που ακούγεται να λέει η Nixon.

Για την ιστορία, το βίντεο -που όπως ήταν αναμενόμενο έγινε viral- αποτελεί πρότζεκτ του περιοδικού «girls.girls.girls» και τιτλοφορείται «Be A Lady, They said».

Δείτε ακόμα:  Δημήτρης Αλεξάνδρου: Θέλω πολύ να υιοθετήσω ένα παιδί και πιστεύω θετική σε αυτό θα είναι και η Ιωάννα Τούνη