Να… “Μείνουμε Άνθρωποι” κύριε Χαρδαλιά! Καλή Ανάσταση

Έχουν γραφτεί πολλά για τον Νίκο Χαρδαλιά αυτό το διάστημα. Για το παρελθόν του, για τις σχέσεις του με τις γυναίκες, για τις στιλιστικές του επιλογές, για το αυστηρό, αλα “Ράμπο” ύφος του, το very hard στυλ, την επιμελώς κόμη του και πολλά άλλα.

Ο Nick Hard όμως βγήκε μπροστά στα δύσκολα, είπε στους Έλληνες «κλειστείτε μέσα εσείς και θα καθαρίσω εγώ». Και μέχρι στιγμής έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, αν κρίνουμε τουλάχιστον από τη δημοσκόπηση της της Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, όπου η δημοφιλία του φθάνει το εντυπωσιακό 84,3% παρακαλώ.

Σύμφωνα με την έρευνα βέβαια στην κορυφή είναι o εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, και καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος συγκεντρώνει δημοφιλία της τάξεως του 94,6%, παρακαλώ (δις).

Ο κύριος καθηγητής δικαίως συγκεντρώνει όλη την συμπάθεια του κόσμου χάρη στον μειλίχιο τρόπο, στο προφεσόρικο ύφος και στην γλυκύτητα του παρουσιαστικού του. Είναι ο “καλός” της υπόθεσης. Ιδιαίτερα όταν δεν πολιτικολογεί, που καμιά φορά η αλήθεια είναι ότι του “ξεφεύγει”, κερδίζει τα φλας της δημοσιότητας και με το δίκιο του βέβαια.

Σε αντίθεση με τον “κακό” Χαρδαλιά, ο οποίος με ύφος αυστηρού καθηγητή κι απευθυνόμενος στους… μαθητές του κραδαίνοντας την βέργα στο χέρι, και παίρνοντας το πιο σκληρό ύφος, μας προειδοποιεί ότι θα γίνει ακόμα πιο κακός, αν δεν…

“Για το καλό μας” πάντα.

Ο «κομάντο» της ελληνικής κυβέρνησης, που αντιμετώπισε με περίσσιο θάρρος την πανδημία του κορονοϊού και που έγινε υφυπουργός-σωτήρας την πιο κρίσιμη στιγμή από τον Μητσοτάκη, ξεχνάει προφανώς ότι απευθύνεται σε ανθρώπους και δη ανθρώπους μετά μνημονίων και βασάνων. Γνωρίζει, όμως, ότι στα δύσκολα δεν φτάνει μόνο το μυαλό, χρειάζονται και τα… balls. Και αυτό είναι που θαυμάζουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, που λένε Χαρδαλιάς και στάζει μέλι το στόμα τους.

Μπορεί στην αρχή να τσαντιστήκαμε λίγο που μας φώναζε άγρια, αλλά μετά κατάλαβαν όλοι πως το έκανε “για το καλό μας”. Καμιά φορά αγριεύει το μάτι του, όταν γίνεται πιο σκληρός κι από τον Τζακ Νόρις. Όπως π.χ. ενόψει αυτών των ημερών  που… “Πάσχα θα κάνουμε παρέα με την Αστυνομία! Μπλόκα, drone και περιπολικά”. Άλλωστε τα διαβάσατε στο irafina.gr, μη τα ξαναλέμε και γινόμαστε κουραστικοί.

To οποίον φυσικά σημαίνει ότι θα πετάνε drone πάνω από τα κεφάλια μας την ώρα της Ανάστασης και εν τω μέσω του αρνιού και του κοκορετσίου την ημέρα του Πάσχα. Αστυνομικοί θα περνάνε από τις αυλές να επιβλέπουν και να τσεκάρουν αν είμαστε αυτοί που πρέπει κι ότι δεν σουβλίζουμε παρανόμως. Περιπολικά θα οργώνουν τους δρόμους μην συναντήσουν κάποιον χωρίς τα δικαιολογητικά του Β4, βατραχάνθρωποι θα βουτάνε για να “τσιμπήσουν” τους ροφούς που επιπλέουν, “ράμπο” θα αποκλείσουν τα διόδια και θα κάνουν λιπομετρήσεις για να δουν πόσο κοντοσούβλι κατανάλωσες. Και ένα κάρο ακόμα από μέτρα που θα σε κάνουν να νιώθεις πιο safe.

Εάν μάλιστα υποπέσεις σε παράβαση: 30.000 ευρώ πρόστιμο (ένεκα του ότι διάγουμε ευήμερη ζωή), αφαίρεση πινακίδων μέχρι το επόμενο Πάσχα και καραντίνα 3.375 ημερών.

Κύριε Χαρδαλιά καταλαβαίνουμε, αν μη τι άλλο την σοβαρότητα της κατάστασης, ομιλώ για τους νοήμονες και τους μη ηλίθιους που ευτυχώς είναι πολύ μικρή μειοψηφία, αφού οι περισσότεροι αναφέρονται για τους πενήντα, εκατό χίλιους και δεν μιλάνε για τα εκατομμύρια που τηρούμε και υπακούμε τας εντολάς υμών. Καλά είναι τα μέτρα και οι συστάσεις και οι απαγορεύσεις και όλα τα σχετικά. Αλλά κάπου να υπάρχει και ολίγη ευγένεια, και ολίγον σεβασμός δεν βλάπτει ενίοτε.

Για να το κλείσουμε όμως γιατί Μεγάλη Εβδομάδα έχουμε, Μεγάλη Παρασκευή σήμερα. Η μέρα είναι για άλλα πράγματα κι όχι για προβληματισμούς: Αυτό που θέλω να πω στην τελική είναι:

“Μένουμε Σπίτι” αλλά να… “Μείνουμε Άνθρωποι”!

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους