«Να πάρουν τα χρήματα της κηδείας μου, δεν έχω άλλα» λέει η γιαγιά με τα τερλίκια

« Άμα πεθάνω να κάνουν κατάσχεση στο φέρετρο ή τα λεφτά που έχω φυλάξει για την ταφή μου γιατί άλλα λεφτά δεν έχω» τόνισε στον ΣΚΑΙ η 90χρονη που το Μάρτιο συνελήφθη γιατί πουλούσε χωρίς άδεια τερλίκια σε λαική της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την επιβολή και προστίμου ύψους 2.600 ευρώ από την εφορία για μη τήρηση βιβλίων, που της επιβλήθηκε.

Πηγές της ΑΑΔΕ τονίζουν ότι δεν έχει επιβληθεί οριστική πράξη προσδιορισμού του προστίμου αλλά μόνο προσωρινή με βάση την αναφορά της Αστυνομίας, ενώ ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής επιδιώκει δίκαιη επίλυση του θέματος με ευαισθησία και κατανόηση απέναντι στην υπέργηρη συμπολίτη μας.

Οι περιπέτειες δεν έχουν τέλος για την 90χρονη Σουζάνα Ηλιάδου από τη Θεσσαλονίκη, η οποία προσήχθη επειδή πωλούσε τερλίκια χωρίς άδεια σε λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων. Μπορεί το πρόστιμο των 200 ευρώ που της επιβλήθηκε να το πλήρωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά χθες η τοπική εφορία της επέβαλε πρόστιμο 2.500 ευρώ επειδή δεν τηρούσε λογιστικά βιβλία για τα τερλίκια που πουλούσε και επιπλέον 100 ευρώ επειδή δεν είχε κάνει έναρξη επαγγέλματος.

Προχθές, η 90χρονη έπεσε και θύμα κλοπής! Συγκεκριμένα, 33χρονη με δύο συνεργούς αφαίρεσαν από την ηλικιωμένη χρυσή αλυσίδα με σταυρό. Οι δράστες συνελήφθησαν.

Δείτε ακόμα:  Μυστήριο με την εξαφάνιση της Διονυσίας - “Η πόρτα στο σπίτι ήταν ξεκλείδωτη” (βίντεο)

eleftherostypos.gr