Να σταματήσει η αδικαιολόγητη ματαίωση των δρομολογίων στη γραμμή Μαρμάρι Εύβοιας προς Ραφήνα


Τη λήψη μέτρων για την τακτική και προγραμματισμένη πραγματοποίηση των δρομολογίων στην πορθμειακή γραμμή Μαρμάρι Ευβοίας προς Ραφήνα ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Διαμάντω Μανωλάκου προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Αναλυτικά, στην Ερώτηση αναφέρεται:

«Στην πορθμειακή γραμμή Μαρμάρι Ευβοίας προς Ραφήνα συνεχίζεται η κατ’ εξακολούθηση αδικαιολόγητη αναστολή των δρομολογίων των φέρι μποτ ταλαιπωρώντας τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Καρύστου και τους επισκέπτες.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Το άφησε πάνω στην στροφή (φωτό)

Χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, χωρίς να υπάρχει απαγόρευση απόπλου λόγω ισχυρών ανέμων διακόπτουν τα προγραμματισμένα δρομολόγια με αποτέλεσμα άνθρωποι που ταξιδεύουν για προγραμματισμένες δουλειές ακόμη και για ιατρικούς λόγους να φτάνουν στο λιμάνι, να ταλαιπωρούνται και τελικά να υποχρεώνονται να ταξιδέψουν μέσω Χαλκίδας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι το δρομολόγιο στις 15.30 την Κυριακή στις 13 Φεβρουαρίου δεν εκτελέσθηκε αδικαιολόγητα και αναβλήθηκε για τις 17.00, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε ούτε το δρομολόγιο στις 19.00.

Δείτε ακόμα:  Αυξημένη η ζήτηση για εξοχικά μέσω… Airbnb στην Αν. Αττική - Οι τιμές σε Αρτέμιδα, Πόρτο Ράφτη, Λαγονήσι & Λαύριο

Το λιμεναρχείο Καρύστου σε ερωτήσεις ταξιδιωτών ενημέρωνε τουλάχιστον μέχρι τις 10.00 ότι τα δρομολόγια θα εκτελεστούν κανονικά. Οι επιβάτες που διαμαρτυρήθηκαν τόσο στα πρακτορεία όσο και στη λιμενική αρχή της Καρύστου και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ραφήνας δεν έλαβαν καμία απάντηση. Συγκεκριμένα στην ερώτηση ταξιδιωτών γιατί δεν έγιναν τα δρομολόγια το μεν Λιμεναρχείο Ραφήνας απάντησε ότι πρέπει να θέσουν γραπτώς το ερώτημά τους για να τους απαντήσουν, το δε Λιμεναρχείο Καρύστου ότι η ναυτιλιακή εταιρεία ζήτησε από την προηγούμενη μέρα να μη γίνει το δρομολόγιο χωρίς να ενημερώσει για τον λόγο. Αυτό είναι ένα ακόμα περιστατικό που δείχνει την αυθαιρεσία των πλοιοκτητών με την ανοχή όλων των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους.

Δείτε ακόμα:  Τραγωδία στο Ζούμπερι! Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, αλλά διαπιστώθηκε ο θάνατος της!

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε:

– Να πραγματοποιούνται όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια, να σταματήσει η αδικαιολόγητη ματαίωση ή αναστολή δρομολογίων και να αντιμετωπίζεται κάθε αυθαιρεσία».