Νέα φορολοταρία: Πρεμιέρα τον Φεβρουάριο με έπαθλα έως 100.000 ευρώ – Πότε γίνεται η… σούπερ κλήρωση

Αλλαγές στη φορολοταρία. Τέλος στα 1.000αρικα σε 1.000 τυχερούς! Από τον Φεβρουάριο και μετά και κάθε μήνα θα γίνονται κληρώσεις με κέρδη τα οποία θα φτάνουν ως και τα 50.000 ευρώ.

Μάλιστα, λίγες ημέρες πριν από την Πρωτοχρονιά θα διεξάγεται και μια «σούπερ» κλήρωση που θα μοιράζει έως 100.000 ευρώ.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έδωσε λεπτομέρειες για τον νέο τρόπο διεξαγωγής του νέου προγράμματος «Δημοσίων Κληρώσεων» και καθόρισε και ποιοι πολίτες εξαιρούνται από τις κληρώσεις. Οι συναλλαγές του Γενάρη στην κληρωτίδα.

Φυσικά απαραίτητη προϋπόθεση για να μπει το όνομα οποιουδήποτε πολίτη –πλην των εξαιρέσεων που καθορίζονται στην απόφαση της ΑΑΔΕ – στην κληρωτίδα, αυτός θα πρέπει να έχει διενεργήσει οπωσδήποτε ηλεκτρονικές συναλλαγές, είτε με κάρτα ή μέσω e-banking, τον προηγούμενο μήνα της κλήρωσης.
Με αυτό τον τρόπο συγκεντρώνει λαχνούς και αποκτά δικαίωμα να διεκδικήσει το μεγάλο έπαθλο.

Ποιοι μοιράζονται τα έπαθλα έως και 100.000 ευρώ

Πόσα χρήματα όμως μπορεί να κερδίσει ο πολίτης που θα μπει στην διαδικασία να κάνει ηλεκτρονικά τις συναλλαγές του;

· Ένας τυχερός κερδίζει χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ,

· Πέντε κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ,

· Πενήντα κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ και

· Πεντακόσιοι κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ.

Οι αλλαγές προβλέπουν ακόμη μεγαλύτερα δώρα σε μια ειδική Χριστουγεννιάτικη κλήρωση με 12 τυχερούς που ο καθένας θα κερδίζει από 100.000 ευρώ!

Πώς υπολογίζονται οι λαχνοί που θα συγκεντρώνει κάθε πολίτης;

· Το ανώτατο όριο συναλλαγών που λαμβάνονται υπόψη, ορίζεται στο ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ ανά μήνα και ανά συμμετέχοντα.

· Για κάθε ένα (1) ευρώ που καταναλώνεται με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής υπολογίζεται ένας (1) λαχνός.

· Σε περίπτωση που το ποσό που καταναλώνεται με χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής μέσα στο μήνα αναφοράς υπερβαίνει το 30%, 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος, οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται αντίστοιχα.

· Πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, μικρότερο των 1.000 ευρώ καθώς και μη υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, απολαμβάνουν διπλάσιους λαχνούς για κάθε ευρώ που καταναλώνουν χωρίς την περαιτέρω προσαύξηση αναλόγως του ποσοστού επί του μηνιαίου εισοδήματος που καταναλώνεται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.

· Οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα, προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε προστατευόμενο τέκνο, όπως προκύπτει κατά περίπτωση από την κοινή ή χωριστή δήλωση εισοδήματος των γονέων.

· Πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, ίσο ή μεγαλύτερο των 60.000 ευρώ, λαμβάνουν έναν (1) λαχνό για κάθε ευρώ που καταναλώνουν, χωρίς τις προσαυξήσεις των προηγούμενων εδαφίων.

Πώς ενημερώνονται οι νικητές των κληρώσεων

Οι πολίτες ενημερώνονται πριν από την κλήρωση για τους λαχνούς που έχουν συγκεντρώσει (πλήθος και αριθμοσειρά) μέσω διαθέσιμης εφαρμογής για πιστοποιημένους χρήστες στο περιβάλλον myAADEτης ΑΑΔΕ, στο δικτυακό τόπο http://www.aade.gr.

Η ενημέρωση των εκάστοτε νικητών πραγματοποιείται μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον προσωπικό λογαριασμό τους και με μήνυμα στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που έχουν δηλώσει στη Φορολογική Διοίκηση.

Οι μηνιαίες κληρώσεις πραγματοποιούνται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα εκείνου που πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές, με ηλεκτρονικό τρόπο, σε συνεργασία με ανεξάρτητο πιστοποιημένο φορέα.

Σε περίπτωση ανάδειξης περισσότερων του ενός λαχνών που ανήκουν στον ίδιο πολίτη, στην ίδια μηνιαία κλήρωση, θεωρείται ως τυχερός μόνον ένας λαχνός και, εάν οι λαχνοί κερδίζουν έπαθλα διαφορετικού ποσού, ο μεγαλύτερος σε ποσό.

Σε τέτοια περίπτωση η λίστα συμπληρώνεται με τους επόμενους λαχνούς, μέχρι τη συμπλήρωση των 556 επάθλων.

Η πληρωμή των επάθλων γίνεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Τα χρηματικά έπαθλα πιστώνονται στον λογαριασμό πληρωμών που έχει δηλώσει ή θα δηλώσει ο ενδιαφερόμενος για το σκοπό αυτό στο myAADE της ΑΑΔΕ, στην επιλογή «Μητρώο και Επικοινωνία» και στον οποίο απαιτείται να εμφανίζεται ως δικαιούχος.

Στους πολίτες που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει λογαριασμό πληρωμών, δίνεται προθεσμία τριών (3) μηνών από την επομένη της ημερομηνίας διεξαγωγής της κλήρωσης, προκειμένου να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ, τον λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο. Η πίστωση του ποσού στην περίπτωση αυτή γίνεται ατόκως, μετά τη δήλωση του λογαριασμού πληρωμών.

Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί λογαριασμός πληρωμών εντός της ως άνω προθεσμίας, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο λογίζεται ως αδιάθετο. Ως αδιάθετο λογίζεται και κάθε χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί σε έπαθλο, σε περίπτωση αποβίωσης νικητή σε προγενέστερο από την πληρωμή των επάθλων χρόνο. Τα έπαθλα είναι σε κάθε περίπτωση προσωπικά και το δικαίωμα λήψης τους δεν μεταβιβάζεται και δεν κληρονομείται.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Πηγή: enikonomia.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.