Νέα Μάκρη: Αυτή είναι η 19χρονη έγκυος που άφησε την τελευταία της πνοή περιμένοντας το ασθενοφόρο

Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο της

Την παρέμβαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου, προκάλεσε ο θάνατος της 19χρονης εγκύου το μεσημέρι της Τρίτης (6/6), στη Νέα Μάκρη.

Συγκεκριμένα, μετά τις καταγγελίες των συγγενών της περί καθυστερημένης άφιξης του ασθενοφόρου, ο κ. Ελευθεριάνος έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας την οποία θα διενεργήσει η προϊσταμένη της ποινικής δίωξης, εισαγγελέας Αγγελική Τριανταφύλλου.

Στο πλαίσιο αυτής θα αναζητηθούν τυχόν υπεύθυνοι για τη διαχείριση του περιστατικού και τη μη έγκαιρη διακομιδή της κοπέλας στο νοσοκομείο.

Οι συγγενείς αποδίδουν την τραγική κατάληξη στην καθυστέρηση του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, «οι καθυστερήσεις του ΕΚΑΒ στην Αττική είναι καθημερινό φαινόμενο. Επιχειρούν 40 περίπου ασθενοφόρα πρωί και απόγευμα και 25-28 το βράδυ, λόγω έλλειψης προσωπικού και διαθεσιμότητας οχημάτων. Χρειάζονται τουλάχιστον τα διπλάσια για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόσταση του σπιτιού της εγκύου μέχρι το Κέντρο Υγείας στο οποίο τελικώς διακομίστηκε μετά από πολλές ώρες αναμονής, είναι περίπου 2,5 χιλιόμετρα, απόσταση που με αυτοκίνητο διανύεται το πολύ μέσα σε 5 λεπτά!

Ξαδέλφη της 19χρονης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως οταν είδαν πως το ασθενοφόρο αργούσε κάλεσαν ταξί όμως όταν ο οδηγός είδε πως η 19χρονη δεν μπορούσε να κατέβει τις σκάλες, τους είπε πως δεν μπορεί να την παραλάβει καθώς μπορεί να χρειαζόταν οξυγόνο και δεν μπορούσε να πάρει την ευθύνη

Όπως καταγγέλουν οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας το ασθενοφόρο που κάλεσαν για να την παραλάβει καθυστέρησε, με αποτέλεσμα να καταλήξει.

Οι συγγενείς της γυναίκας ανέφεραν ότι η άτυχη 19χρονη έφυγε από το σπίτι ζωντανή. Από το κέντρο υγείας Νέας Μάκρης υποστηρίζουν ότι η κοπέλα όταν έφτασε ήταν ήδη νεκρή. Το ασθενοφόρο όντως την παρέλαβε στις 13:38 με τους διασώστες να τη διασωληνώνουν στον δρόμο προς το κέντρο υγείας χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη Έλενα όταν έφτασε είχε μυδρίαση, δηλαδή έντονη διαστολή της κόρης του ματιού κάτι που δείχνει ότι πιθανότατα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, που ωστόσο επίσης κάνουν λόγο για μεγάλη καθυστέρηση του ασθενοφόρου, η πρώτη κλήση που δέχθηκε το ΕΚΑΒ ήταν στις 11:00, όμως το περιστατικό δεν θεωρήθηκε υψηλής προτεραιότητας.

Ακολούθησε δεύτερη κλήση μιάμιση ώρα αργότερα, κατά την οποία υπήρξε ενημέρωση ότι η κοπέλα γεννάει. Τότε ξεκίνησε κινητή μονάδα από την Αρτέμιδα με γιατρό, η οποία έφθασε 20 λεπτά αργότερα.

Από το ΕΚΑΒ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της καθυστέρησης του ασθενοφόρου.

Το περιστατικό αυτό έρχεται λίγα μόλις 24ωρα μετά τον θάνατο 63χρονης στην Κω που λόγω έλλειψης ασθενοφόρου μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην καρότσα αγροτικού οχήματος αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.