Νέα Μάκρη: Αντιδράσεις για τις εργασίες ανάπλασης του κτήματος του ΝΑΤ

Αντιδράσεις έχουμε με την έναρξη των εργασιών για την ανάπλαση του κτήματος του ΝΑΤ, που ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο, όπως σας έχουμε ενημερώσει μέσα από το irafina.gr

H κα. Τίνα Κολλάρου με ανάρτηση της στην σελίδα του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μάτι αναφέρει:

Κύριε Δήμαρχε, Στέργιο Τσίρκα

Διαβάζουμε την τελευταία πανηγυρική ανάρτησή σας για το έργο του ΝΑΤ.
Έχουν προηγηθεί κάποιες “κλεφτές” συνεντεύξεις για τη μορφή του έργου.

Θα έπρεπε- απο στοιχειώδη σεβασμό στις διαδικασίες μιας δημοκρατίας και των κατοίκων ενός δήμου – πριν υλοποιηθεί ένα τέτοιου βεληνεκούς έργο, μέσα στο Μάτι, να έχουν προηγηθεί τουλάχιστον δύο βήματα:

1. Μια συζήτηση, παρουσίαση/διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής στην οποία θα γίνει αυτό το έργο.

2. Ένας πολύ βασικός υπολογισμός των εξής :

-Σε ποιό κοινό απευθύνεται;
-Πως μετρήθηκαν και ποιές είναι οι άνάγκες του κοινού που απεθύνεται;
-Ποιές θα είναι οι μετρήσιμες επιπτώσεις του έργου στο Μάτι;
-Οικονομικός υπολογισμός του έργου σε βάθος χρόνου

Η άποψή μας και η πρόταση που είχε σταλεί γραπτώς απο αυτόν το Σύλλογο είναι να γίνόταν στα 2/3 της έκτασης κάτι πολύ πιο απλό και κοντά στη φύση. Ένα ωφέλιμο άλσος με πλούσια χλωρίδα, με μεγάλα δέντρα, το οποίο θα ήταν ένας χώρος περιπάτου, ποδηλασίας και ξεκούρασης για τους κατοίκους της περιοχής, θα αντικαθιστούσε τον πνεύμονα που χάθηκε και θα απαιτούσε πολύ μικρότερο κονδύλι συντήρησης.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πρόσφερε αυτή τη δωρεά επειδή καήκαμε! Για να αποκατασταθεί πρωτίστως το κατεστραμμένο περιβάλλον των πυρόπληκτων περιοχών με ένα “Περιβαλλοντικό Πάρκο”.

Αντ’ αυτού προχωράτε κάτι εντελώς διαφορετικό. Ένα έργο που προκρίνει τις πολλές και διάσπαρτες κατασκευές, που σαφώς έχει υπερτοπική στόχευση και θα αποτελέσει πόλο έλξεως μαζών απο όλη την Αττική. Κάτι που δεν έχει σχέση με το πάρκο πράσινου και μνήμης που υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός στο Μάτι. Κάτι που ουσιαστικά δεν έχει σχέση με τη δασική αναψυχή. Κάτι που δεν έχει σχέση με τους πυρόπληκτους.

Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε τα εύλογα ερωτήματα που σας στείλαμε σε επιστολή μας. τον περασμένο Φεβρουάριο, και τα οποία αν σεβόστασταν στοιχειωδώς τους κατοίκους του Ματιού, θα είχατε εδω και μήνες απαντήσει.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.