Νέα Μάκρη: Επιστολή του Συλλόγου Αποκατάστασης Ιδιοκτητών Ακινήτων «Γεροτσακούλι» στον Μάκη Βορίδη

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ.
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ 5 -7 -2022

Στην περιοχή Άγιος Ανδρέας (Οικισμός Γεροτσακούλι) στον Δήμο Μαραθώνα, στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Μάκρης, η οποία κατοικήθηκε εδώ και δεκαετίες από πρόσφυγες και γηγενείς κατοίκους της ευρύτερης περιοχής έχει προκύψει ιδιοκτησιακό πρόβλημα και διένεξη μεταξύ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ και των 72οικογενειων της περιοχής ΓΕΡΟΤΣΑΚΟΥΛΙ. Η Εκκλησία επικαλούμενη νομή στη συγκεκριμένη έκταση μπήκε σε χρόνια αντιδικία μαζι μας.

Μετά από πολλά δικαστήρια το Εφετείο Αθηνών με την υπ’ αριθμόν 2579/2006 απόφασή του έκρινε πως η έκταση ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. Παράλληλα το έτος 2014 προέκυψαν τρεις ακόμα αποφάσεις: οι υπ’ αριθμόν 2401, 2403 και η 2408, με τις οποίες αναγνωρίστηκε ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου και η ανυπαρξία δικαιωμάτων κυριότητας της Μονής Πεντέλης.
Παρ’ όλα αυτά η Μονή συνεχίζει τις διεκδικήσεις αναγνώρισης δικαιωμάτων κυριότητας – ιδιοκτησίας στην περιοχή με τελευταίο κρούσμα την Κτηματολογική Δήλωση της έκτασης παραγνωρίζοντας την, δικαστικά αναγνωρισμένη ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου.

Ενώ το Ελληνικό Δημόσιο δεν πρόβαλε δικαιώματα (ένσταση) καθώς όφειλε και οι μόνοι που το έκαναν ειμαστε εμεις, καταθέτοντας ένσταση κατά της Κτηματολογικής Δήλωσης της Εκκλησίας, η οποία όμως απορρίφθηκε από την Επιτροπή Ενστάσεων του Κτηματολογίου επειδή δεν μπόρεσαμε…..ταχα να αποδείξουμε έννομο συμφέρον.

Στις 22/5/2019 ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος με επιστολή του προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για τους Τομείς Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Δασών ζητά να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου.

Σε απαντητικό έγγραφο το Ν.Σ.Κ. παραδέχεται πως πρέπει άμεσα να ασκήσει νομικές ενέργειες (αγωγή κατά της κτηματολογικής δήλωσης) η οποία ακόμα και σήμερα δεν έχει ασκηθεί. Με αποτέλεσμα η Εκκλησία να κινηθεί κατά μας στην περιοχή, προβάλλοντας εμπράγματο δικαίωμα με βάση την κτηματολογική δήλωση.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάστε κ. Υπουργε
– Πότε θα ασκηθεί η αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της Κτηματολογικής Δήλωσης της Εκκλησίας;
– Σκοπεύετε σαν ο αρμόδιος Υπουργός και ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ να φέρετε νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα επιλύεται το χρόνιο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ πρόβλημα μας στην περιοχή;

Ο προεδρος Νικος Σοφιανοπουλος

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.