Νέα Μάκρη: Για θαύμα μιλούν οι μοναχές του Αγίου Εφραίμ- Η φωτιά έφτασε στις ελιές και… (φωτό)

Για θαύμα μιλούν οι μοναχές του Αγίου Εφραίμ σε ερώτηση πως και σώθηκε από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρα στη Νέα Μάκρη το Μοναστήρι.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, η φωτιά ήταν τόσο μεγάλη και δυνατή που έφτασε στις ελιές του Μοναστηριού και έπειτα γύρισε πίσω.

Δείτε εικόνες από το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Η Μονή Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης ή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου είναι γυναικείο μοναστήρι στο όρος των Αμωμών Αττικής. Βρίσκεται στην περιοχή της Ξυλοκέριζας ανατολικά του Πεντελικού Όρους.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Μπουρνούς προς "ευαίσθητους περιβαλλοντικά" & "παπαγαλάκια" - Ευτυχώς δεν τους άκουσε ο εισαγγελέας

Η παλαιά μονή που καταστράφηκε και ήταν στην ίδια τοποθεσία ήταν ανδρική και λειτουργούσε από τον 10οαι. μ.Χ. Εκείνο τον αιώνα μετρώνται πολλά ασκητήρια σ’ εκείνο το “βουνό των καθαρών”. Το μοναστήρι γιορτάζει στις 3 Ιανουαρίου την ημέρα εύρεσης των λειψάνων του Αγίου Εφραίμ, στις 25 Μαρτίου τον Ευαγγελισμό και στις 5 Μαίου την ημέρα του τελευταίου μαρτυρίου του Αγίου.

Η μονή ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς, ενώ στην αυλή της υπάρχει και ο τάφος του Φώτη Κόντογλου (20ος αιώνας) . Ηγουμένη είναι η μοναχή Θεοδοσία.